Oktobar, mjesec borbe protiv raka dojke,Lindex i ove godine obilježava sa specijalno dizajniranom kolekcijom od čije prodaje će 10% biti donirano u cilju podrške borbi protiv raka dojke.

Lindex je ponosni partner Pink Ribbon kampanje od 2003. godine, a u BiH od 2010. godine. U PINK kampanji Lindex ujedinjuje svoje zaposlenike i kupce, te na taj način zajedno daju doprinos kroz veliku finansijsku podršku u borbi protiv raka dojke, kao i jačanju svijesti o rasprostranjenosti ove bolesti.

Osnažiti i inspirisati žene je cilj ove kolekcije koja sadrži 19 premium artikala – mekanih pletiva, prozračnih bluza, suknji, haljina fantastičnih printeva i modnih dodataka. Pored pametne kupovine, ideja je da pravite više kombinacija odjeće koje ćete voljeti.

Ovo je borba kojoj se moramo svi više posvetiti, moramo jačati svijest kako bi postakli žene da se redovno javljaju na preventivne preglede, jer je to najbolji način da se bolest dijagnosticira na vrijeme, a samim tim poveća i stepen izlječenja. Lindex u BiH od 2010. godine daje svoj doprinos i to je dio naše društvene osvještenosti i odgovornosti kojoj smo veoma posvećeni. Kolekcija je napravljena za dobru svrhu i za svakodnevnu upotrebu. Svako za sebe može pronaći komad za svoj ormar koji će podsjećati na slogan za koji se Lindex zalaže – da zajedno smo jači“, izjavio je Alem Husejnović, marketing menadžer firme Tiffany d.o.o. koja je franšizni predstvnik za LINDEX u BiH.

Posljednjih 17 godina Lindex posvećuje pažnju podršci u borbi protiv raka dojke i doprinosi daljnjem istraživanju. Zajedničkim snagama, sa svojim kupcima širom svijeta,napravljen je doprinos sa 13,9m Eura usmjerenih prema istraživanjima.

U prethodnim godinama u Bosni i Hercegovini donirana su sredstva Klinici za onkologiju i radioterapiju, organizacionoj jedinici Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Savezu žena oboljelih od raka dojke „Iskra“, iz Banja Luke i drugima. Kao i prethodnih, i ove godine će se 10% od prodaje ove kolekcije i sav profit od prodaje posebno dizajnirane narukvice i torbe donirati relevantnoj instituciji.

Pink kolekcija će biti dostupna u prodaji u svim Lindex prodavnicama u Bosni i Hercegovini od 10.10.2019.