Jake žene & Mercedes

Od samog početka su žene za Mercedes-Benz igrale važnu ulogu. Od 2015. godine postoji She’s Mercedes, inicijativa, koja, između ostalog, u središte stavlja zahtjeve ženskih kupaca propitujući njihove želje. A žene pomjeraju granice i biraju najbolje za sebe. Među ljubiteljicama brenda Mercedes-Benz posebno se ističu poslovne žene. Jedna od njih je i Ivana Dizdar, brend ambasadorica kompanije STARline d.o.o., koja obavlja dužnost finansijske menadžerice u kompaniji Brojler   

– Vizuelni sam tip, vjerovatno kao i svaka žena, i u većini slučajeva biram ono što mi je oku lijepo. Kod Mercedesa me je privukla unikatnost dizajna, koji se, definitivno, uklapa u moj stil i može da reflektira moj karakter. Iskreno, nisam pridavala značaj sigurnosti i kvaliteti prilikom izbora vozila, tipično ženski (smijeh), međutim dobila sam sve to – kaže Ivana, koja se, priznaje, uvijek voljela isticati i biti drugačija.

– Tako je izgledao i automobil za koji sam na prvi pogled znala da ga želim imati. Isticao se među svim tim ljepotanima koje Mercedes zaista ima u ponudi, pa sam, jednostavno, znala da je to auto koji je kao dizajniran i napravljen za mene. Moj izbor automobila zasigurno je suprotnost od onoga za što se većina žena opredjeljuje. Najčešće su to neki mali slatki auti, u što ženstvenijim bojama, dok je moj izbor bio glomazni, robusni, mrki džip.

Volim adrenalin

Ivana vozi Mercedes-Benz G-Klase. Slovi za dobrog vozača i suprotstavlja se stereotipima o razlikama između muške i ženske vožnje. Njen izbor je, svakako, sigurna vožnja.

– Vožnja je za mene antistres terapija i zaista se trudim da što bude mirnija, ugodnija, a samim tim i sigurna. Volim adrenalin, ali ne preferiram to kroz razvijanje opasnih brzina – kaže Ivana, koja radi u porodičnoj firmi. Predanost i odgovornost njena su svakodnevnica, što često zna biti naporno.

Uz sve poslovne obaveze brižna je majka, koja svojoj djeci posvećuje maksimalnu pažnju. Vozeći se kući uz omiljenu muziku uvijek se trudi isplanirati nove aktivnosti sa sinom i kćerkom. Njen cilj je napraviti od njih dobre ljude.

Odgoj se nosi od kuće, tako da sam sigurna da primjenjujem većinu odgojnih metoda koje su sprovodili i moji roditelji, možda nekada i nesvjesno i nerado (smijeh), ali to je već provjeren i siguran način. Veoma mi je važno da provodimo što više vremena van kuće, da boravimo u prirodi i da smo aktivni, tako da nam nijedan dan nije monoton.

 Budi uvijek svoj

Dovoljno vremena pronalazi i za sebe. Još od malih nogu posvećena je muzici. S pet godina je počela svirati klavir, a i dan-danas je muzika njena prva pasija. Osim toga, uživa u šminkanju i kozmetici, jer estetika za nju predstavlja važnu temu. No, ovdje se ne zaustavlja.

– Zahvaljujući mom suprugu prije nekoliko godina otkrila sam tjelovježbu, koja mi pomaže da održim zdrav duh i zdravo tijelo. Na taj način lakše obavljam svoje svakodnevne aktivnosti i osjećam se zadovoljnom – kaže Ivana, čiji životni moto glasi: Budi uvijek svoj.

Sigurna je da svako mora dobro da poznaje sebe i ostane vjeran svom unutrašnjem osjećaju. U skladu sa sobom nastavlja koračati u budućnost