Ekipa našeg magazina posjetila je Tuzlu i provela jedan radni dan s Eminom Jakubović, vlasnicom concept storea EmGallerie. Ova kreativna dama otvorila nam je vrata svog poslovnog raja, koji se nalazi u robnoj kući Tuzlanka. Kaže da je odlučila kreirati vlastitu bajku u kojoj njeni kupci mogu pronaći sve što im treba kako bi svoj dom učinili magičnim. U njenom carstvu možete pronaći namještaj, tapete, slike, zidne dekoracije, vaze, svileno cvijeće, pa sve do najsitnijih detalja, poput porculanskih šoljica, koje su apsolutni favorit među kupcima. U saradnji s kompanijom njenih roditelja, Izazov d.o.o. Kalesija, koja se bavi proizvodnjom namještaja, radi i na realizaciji, ali i kreiranju mnogih projekata za uređenje enterijera. Sve ove aktivnosti učinile su njenu svakodnevnicu dinamičnom i zanimljivom

Priredila: Indira Delić; Foto: Muamer Kolar

7:00

– Svaki dan treba početi s osmijehom na licu i karminom na usnama! Svako jutro sat vremena je rezervirano za moje spremanje. Volim to činiti u miru, uz laganu muziku kako bih što laganije zakoračila u novi dan. Spremanje završavam s nekoliko kapi omiljenog parfema, koji kao da me pospe energijom i samopouzdanjem za svaki naredni momenat.

8:20

– Spremna sa svojim rokovnikom u ruci, uz miris jutarnje kafe, organiziram svoj radni dan koji je uvijek drugačiji od onog prethodnog!

9:00

– Energija koja me pokreće dolazi iz nepredvidivosti i haotičnosti mog posla, koji svaki dan za mene sprema nešto novo i uzbudljivo. Ukoliko nam je došla nova pošiljka robe, onda je u ovom periodu izlažemo u naš concept store i kreiramo magične priče s našim dekoracijama. Ukoliko zbog daljine neko od klijenata nije u mogućnosti doći u naš mali raj, kolegice i ja spremamo pošiljke.

10:30

– Moj partner za doručak je moj laptop na kojem u tih pola sata odgovorim na mailove.

11:00

– U ovo vrijeme adrenalin počinje rasti. Odlazak na sastanke s klijentima kreira uzbuđenje, pokreće stvaranje novih ideja, pronalaženje novih rješenja koji nam daju elan i nadu za pretvaranje snova u stvarnost. Na ovim sastancima često predstavljamo idejno rješenje projekta, bilo da se radi o opremanju kuće, restorana, hotela, ili dekoriranju nekog malog kutka. Za sve izmjene pišemo zabilješke kako bismo što bolje ispunili želje naših klijenata, jer, ipak, važimo za najmagičniji biznis.

14:00

– Preplavljena entuzijazmom vraćam se na svoje radno mjesto na kojem kreće brain storming, odnosno, osmišljavanje projekta koji će za određeni period u cijelosti biti prikazan klijentu. Projekat zahtijeva detaljnu 3D skicu prostora, te prikaz namještaja i raznih detalja, koji će svaki dom učiniti bogatijim. Tapete, zavjese, dekoracije su posebna vrsta moje ljubavi. Pažljivo birane, igraju veliku ulogu u našem domu. Zbog toga se mi trudimo inkorporirati sve elemente na samom početku kako nijedan detalj ne bi ostao zanemaren.

17:00

– Oficijelni dio mog radnog dana u ovo vrijeme završava. Ali, u ovom periodu, nakon ručka, radim stvari koje me najviše ispunjavaju. Pomno biram dekoracije, porculan, te sve ostale stvari koje će se naći u narednim mjesecima u EmGallerie. A kada završim s tim, inspiraciju, ali i odmor za oči, tražim na mnogobrojnim internet stranicama svjetskih dizajnera, kao i na mojoj omiljenoj aplikaciji Pinterest.

20:00

– Uz čašu vina, razgovor s prijateljicama, ili laganu šetnju i večeru svoj dan privodim kraju. Smatram da je završetak dana jednako važan kao i početak. Trebamo težiti da opustimo svoje tijelo i duh kako bismo imali što efikasniji sutrašnji dan.

23:00 

– U 23 sata sam već u krevetu s nekom dobrom knjigom, maštajući o još jednom nevjerovatnom danu.