U Sarajevskom ratnom teatru (SARTR-u) održana je prva European Fashion Passport revija. Tim koji stoji iza European Fashion Passport ugostio je mnoge predstavnike ambasada u našoj zemlji koje su podržale i sam projekat.

Dizajneri koji su se predstavili sarajevskoj publici bili su: Nataša Župac iz Srbije, Christos Avraam s Kipra, Andreas Antić iz Hrvatske, Andrea Pojezdalova iz Slovačke, Maarten Van Mulken i Debbi, Jasmijn, Mirte iz Holandije, Andrej Gorgievski iz Sjeverne Makedonije, Gerda Liudvinaviciute iz Litvanije, Entela Ahmetaliaj iz Albanije, Tamara Espinosa iz Španije i dizajnerice iz Bosne i Hercegovine Sedina Čaušević, studentica Tehničkog Fakulteta u Bihaću na smjeru tekstilni dizajn i Mirela Džinić, dizajnerica koja je i otvorila modnu reviju European Fashion Passport s kreacijama za mlađe uzraste.

Puna sala SARTR-a pokazala je koliko je ovakva vrsta kulturnog dešavanja Sarajevu bila potrebna. Art direktor projekta, bh. modni dizajner Adnan Hajrulahović Haad, Sarajevu je poklonio jednu posebnu manifestaciju za koju vjerujemo da će postati tradicionalna.

Za muziku i odličnu atmosferu bio je zadužen DJ Nenad Kovačević alias Audio InFunktion.