Na centralnim gradskim trgovima i šoping centrima 31. augusta počinjemo registraciju za 12. Trku/šetnju za ozdravljenje “Race for the cure”.

Naš je cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH, a vi nam se možete pridružiti u Mostaru, Banja Luci, Tuzli, Goraždu, Zenici, Kiseljaku, Bugojnu, Jajcu, Bihaću, Brčkom, Livnu, Širokom Brijegu, Gradiški, Orašju, Zavidovićima, Hadžićima, Kaknju, Cazinu , Velikoj Kladuši, Bosanskoj Krupi, Gradačcu  i Doboj Istoku. U Sarajevu smo od 11 do 15 sati u Ferhadiji kod Ekonomskog fakulteta, ispred Sarajevo City Centra, BBI Centra i na Dobrinji.

Registracija  košta simboličnih 10 KM, za koje građani dobiju majicu i pravo da učestvuju na ovom jedinstvenom događaju.

Druženjem sa nekim od najpoznatijih bosanskohercegovačkih influensera u ugodnom ambijentu “Secret garden”  jučer smo označili i početak online registracija za ovogodišnju manifestaciju. Kupovinom vaučera u sistemu www.kupikartu.ba se registrujete, a svaka registrirana osoba će 29.09.od 9:00h na pultovima koji će biti stacionirani ispred SCC-a uz prikazan vaučer, koji će prethodno dobiti na email, moći preuzeti svoju majicu.

Sva sredstva skupljena od registracija utrošiće se i ove godine za kupovinu poklon paketića za svaku novooperisanu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje.

“Race for the cure” će se održati 29.9.2019. ispred Sarajevo City Centra  u Sarajevu u 11:00 sati. Ove godine očekujemo učešće više od 9000 građana.

 “Race for the cure” je projekat koji se održava u još 140 gradova širom svijeta i na kojem učestvuju milioni ljudi, a čiji je cilj rano otkrivanje karcinoma dojke i prevencija bolesti.