Mervana Muhović: Magnet za privlačenje novih kadrova

“Veliki je uspjeh postojati 21 godinu na tržištu i pritom biti brend lider u segmentu finog donjeg rublja i spavaćeg programa. Takav uspjeh možemo zahvaliti našim kupcima, koji su prepoznali kvalitet i ostali lojalni našim proizvodima. Mi se možemo pohvaliti činjenicom da od samih početaka koristimo kvalitetne prirodne materijale evropskog porijekla”, kazala je za Ladies In Mervana Muhović, PR i marketing specijalista kompanije Alma Ras

Razgovarala: Indira Delić, foto: Edvin Kalić

Mervana Muhović, PR i marketing specijalista Alma Ras, za naš magazin govorila je o svojoj matičnoj kompaniji koja nastoji duh zajedništva i osjećaj pripadnosti organizaciji prenijeti na sve zaposlenike. Ova kompanija bilježi konstantan rast, a njeni radnici u prilici su da napreduju zahvaljujući uočenim dobrim rezultatima i njihovim kompetencijama.

Mervana, također supruga i majka, zadovoljna je uposlenica, koja o svom timu s posla ima samo riječi hvale.

– Samo zanimanje je izuzetno dinamično i kreativno, te je stoga i svakodnevnih izazova mnogo. Međutim, prava je sreća što sam dio tima koji je svjestan vrijednosti zajedničkog djelovanja. Zadovoljstvo koje osjećamo nakon svakog ispunjenog cilja je nešto što nas ispunjava i pokreće za nove poslovne izazove.

 Uspjeh zahvaljujući kupcima

Šta je Alma Ras pripremila za ljeto 2019. Ima li nešto što biste izdvojili kao highlight?

– Ove sezone lansirana je nova Alma Ras linija kupaćih kostima. Zahvaljujući modernim bojama, laganim materijalima i krojevima namijenjenim različitim generacijama, vjerujemo da će ovi modeli zadovoljiti i najistančanije ukuse svih dama. Modeli s izrezom na leđima, ukrasnim detaljima, šarenim ili tačkastim dezenima u katergoriji Fashion&Retail, u skladu s različitim preferencijama, zasigurno će naći put do ženskog ormara.

U čemu se ogleda najveći uspjeh Vaše kompanije?

– Veliki je uspjeh postojati 21 godinu na tržištu i pritom biti brend lider u segmentu finog donjeg rublja i spavaćeg programa. Takav uspjeh možemo zahvaliti našim kupcima, koji su prepoznali kvalitet i ostali lojalni našim proizvodima. Mi se možemo pohvaliti činjenicom da od samih početaka koristimo kvalitetne prirodne materijale evropskog porijekla. Konstantnim ulaganjem, modernizacijom proizvodnje, inovacijama u korištenju materijala, krojenju i dizajnu dajemo snažnu poruku našim kupcima da je Alma Ras asortiman rame uz rame s asortimanom svjetski poznatih brendova. Posebno bih izdvojila i poslovnu klimu koju Alma Ras gradi godinama, a zahvaljujući kojoj se razvijaju pozitivni međuljudski odnosi. Odjel za ljudske resurse je svjestan značaja dobrih radnih uslova, stoga predano rade na zadržavanju postojećih kadrova. Zadovoljstvo uposlenih uslovima na poslu najbolji je pokazatelj i ujedno magnet za privlačenje novih kadrova. Otvoreni su za povratnu informaciju uposlenih na osnovu kojih se i kreiraju mjere usmjerene na unapređenje radnih uslova. Činjenica da sedmu godinu zaredom dobivamo titulu najpoželjnijeg poslodavca u kategoriji, najbolja su potvrda da idemo u pravom smjeru.

Prirodni materijali

Koji su efekti kampanje Vodič za savršeni grudnjak?

Drago nam je da je kampanja primijećena i da je imala efekta, što se i ogleda u činjenici da dame traže savjet više. Vjerovatno je neobično čuti da većina žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka, ali to je, nažalost, tako. Noseći godinama krivo odabran grudnjak dovodi do ozbiljnih posljedica po zdravlje grudi. Vremenom se naše tijelo mijenja, te je shodno tome veoma važno prilikom svake kupovine izmjeriti svoj prsni i potprsni dio. Naše maloprodajno osoblje je educirano i svakom kupcu može pomoći prilikom odabira.

Šta iz muškog asortimana može poslužiti kao najbolji poklon?

– Asortiman muškog brenda Manners sastoji se od donjeg rublja i spavaćeg programa, te odjevnih komada u zavisnosti od sezone. Pored neupitne udobnosti zahvaljujući kvalitetnim, prirodnim materijalima koje koristimo, brend Manners se može pohvaliti i dezenima koji prate svjetsku modnu scenu. Uz kolekcijske modele, u ponudi je i basic za muškarce koji vole isključivo jednostavne modele u crnoj ili bijeloj boji. Donje rublje, pidžame, ogrtači ili klasik majice, zasigurno će ispratiti želje i potrebe muškaraca koji vode računa o onome što nose.

 Poklon dragim osobama

Često angažirate djecu modele za Vaše kampanje. Koji su kriteriji prilikom odabira?

– Organizira se casting na koji pozivamo djecu koja žele predstavljati kolekciju za mlađe, te djecu za teen uzraste. Bitno je da veličina pidžame odgovara, da dijete može pratiti snimanje i prije svega da uživa u tome. Često se oni najmlađi povežu s razigranim motivima na našim pidžamama, što uveliko olakša posao cijeloj ekipi, dok teen uzrasti imaju želju profesionalno se baviti modelingom.

Šta pripremate za jesen/zimu 2019. Kojim novitetima ćete nas počastiti?

– Svi koji su jednom probali odjevne komade od viskoze vjerujem da im se ponovo vraćaju. Ovaj materijal izuzetno je ugodan za tijelo, stoga smo ovu sezonu posebnu pažnju posvetili viskoznim majicama koje će se nositi kao vanjski odjevni komad. Pored majica za žene i muškarce, naći će se i rolka koja će unijeti osvježenje u ormar svake dame. Kao novitet u jesen/zima kolekciji brendirali smo Alma Ras i Manners kućne papuče. Pratit će dezene pidžama, a ova kombinacija pidžama i papuča kao poklon dragim osobama zasigurno će biti pun pogodak. Ne smijem zaboraviti spomenuti i našu popularnu Happy liniju za cijelu porodicu. Njoj se podjednako obraduju svi, od najmlađih do najstarijih članova. Svake sezone kreativni tim unosi inovacije u ovu liniju, zadržavajući pritom duh karakterističan za euforične decembarske dane. Cijela porodica se poveže s Happy linijom, jer svi zajedno mogu uživati u toplini svog doma gledajući kultni film ili igrajući društvene igre. Nerijetko se dešava da nam naši kupci šalju fotografije upravo u ovim pidžamama, što nam dodatno izmami osmijeh. Naravno, uvijek ih odlučimo i nagraditi.

 Ljeto uz romantične haljinice za plažu

– Pored fantastičnih kupaćih kostima, plažnih peškira, posebno zadovoljstvo očekuje sve dame u vanjskim odjevnim komadima koji se lako mogu kombinirati uz ostatak outfita. Tu su i romantične haljinice za plažu, a mnoge žene se odlučuju nositi ih i za večernje šetnje, stilizirajući ih uz modne dodatke i statement nakit. Za urbane muškarce, koji su u potrazi za udobnim i kvalitetnim majicama, u Manners i Alma Ras buticima mogu se potražiti klasik majice, te one morskih motiva i već nekoliko sezona zaredom popularne pruge