Dosta ljudi ima prekomjernu težinu ili su pretili, ali istovremeno postoji i puno osoba sa suprotnim problemom, odnosno manjkom tjelesne težine.

Ako želite dobiti kilograme, veoma je važno da to učinite kako treba.

Donosimo vam četiri pravila za zdravo debljanje:

Povećajte unos kalorija i broj obroka

Prvo i osnovno pravilo koje morate poštovati ako se želite udebljati je jesti češće i jesti više. To podrazumijeva tri glavna obroka dnevno te tri međuobroka.

Pametno s ugljikohidratima

S obzirom na to da su ugljikohidrati osnovni energetski izvor u prehrani čovjeka, važno je da njihov unos bude redovan i pravilan. Tako je prije treninga najbolje pojesti obrok koji će se većim dijelom sastojati od složenih ugljikohidrata. Najbolji izvori ugljikohidrata su oni poput integralnog hljeba, tijesta, zobenih pahuljica, zobene kaše, raznog voća i povrća, piše wall.hr.

Jedite energetski bogatu hranu i koristite umake

Korištenje puno začina i umaka može pomoći. Što je hrana ukusnija, to će vam biti lakše pojesti veću količinu. Što se tiče energetski bogatih namirnica, birajte zdravije opcije poput suhih šljiva, avokada, maslaca od kikirikija i slično.

Redovno vježbajte

Vježbanje i pravilna prehrana su ključni za debljanje i dobivanje mišićne mase. U procesu dobivanja mase pokušajte što više raditi vježbe s tegovima, a aerobni trening radite jednom sedmično. Nakon treninga preporučuje se pojesti obrok bogat proteinima.