Beauty rules by Anisa Šehović-Fočo

Anisa Fočo-Šehović je vlasnica beauty studija D&D, te je master edukatorica za permanentnu šminku i nokte, depilaciju i nadogradnju trepavica. Ovim poslom bavi se 18 godina, konstantno nadograđuje svoje znanje, kako bi svojim klijentima ponudila samo najbolje. Radom, upornošću i trudom uspjela je organizirati i nekoliko revija predstavljajući svoje radove

U nastavku, Anisa dijeli svoje savjete…

 

Nokti

Uredni i zdravi nokti pokazatelj su higijene i dobrog zdravlja! Trebate paziti ko se brine o vašim noktima. Posebno, obratiti pažnju na to je li osoba educirana, radi li na profesionalan način, koje materijale upotrebljava… Često mi dolaze djevojke s noktima u veoma lošem stanju, uništenim pločicama.

Permanent Make-up

Ovakav vid šminke promijeni vašu fizionomiju lica. Moj savjet je da prije nego što uradite ovu vrstu make up-a dođete na nekoliko proba, kako biste u potpunosti bili sigurni u ono što želite, te kako biste izbjegli nezadovoljstva.

Prirodni proizvodi

Preferiram i upotrebljavam prirodne proizvode. Naravno, uvijek trebate koristiti proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože. Proizvode koji su u trendu ne treba pod svaku cijenu upotrebljavati… Koristite one proizvode koje vaša koža može da podnese.

Higijena

Higijena i organizacija rada u kozmetičkom salonu su na prvom mjestu. Bitno je da nastavite s njegom nakon svakog tretmana u salonu. Prepustite se profesionalcima.

Depilacija

Savjet za djevojčice… Čim krenu hormoni, izrastaju i dlačice. Moja preporuka je da nikako ne koriste brijače i depilatore kako dlaka ne bi postala jača, već da koriste šećernu pastu. Obrve obavezno sređivati kod profesionalaca.