S.P.U.K. u amfiteatru Doma Mladih

Koncert sarajevskog punk benda S.P.U.K. održat će se 28. augusta u 20:30h u amfiteatru Doma Mladih. Dio je to multimedijalnog programa “Sarajevska Kaktus generacija” u sklopu 3. Internacionalnog festivala GRAD. Program je posvećen generaciji koja je sazrijevala uz kultni sarajevski klub Kaktus, pričama i historiji ovog grada koja je nastajala u ovom legendarnom okupljalištu Sarajlija.

Centar Skenderija poziva sve mlađe od 77 godina koji su nekad bili posjetioci i ljubitelji Kaktusa i žele da osjete puls nove generacije mladih stvaralaca. Istovremeno u okviru obilježavanja 50 godina Centra Skenderija upućuje se apel da ukoliko odlučitie da dođete na koncert, sa sobom ponesete fotografije i druge uspomene iz vremena vašeg odrastanja u Kaktusu.

Na ulazu u amfiteatar možete predati uz potvrdu lične uspomene od kojih će se napraviti izložba krajem ove godine. Svoje uspomene i fotografije možete poslati i na e-mail: info@skenderija.ba s naznakon “za izložbu posvećenu Domu mladih”.

S.P.U.K. (Sreća Pojedinca Uspjeh Kolektiva) punk bend iz Sarajeva osnovan je 2012. godine. Nastupao je po raznim festivalima, samostalnim i kolektivnim svirkama u zemlji i regionu, svirao brojne autorske pjesme, ali i obrade. Prepoznat je kao bend koji ostavlja srce na bini i čiji zvuk odvaljuje malter sa zidova koncertnih prostorija. U današnjoj postavi su Senudin Seno Jahić, Narcis Medan i Davorin Sekulić. S.P.U.K. je slika i prilika sarajevske punk scene. Čisti duh punka u kombinacijama s različitim žanrovima. Dok je SPUK-a i njegove energije, punk je živ, umro nije, poručuje se.

Ulaz na koncert je slobodan.