Počinje četvrti festival elektronske muzike u boji, BiH Color Festival, koji će 02. i 03. avgusta na poligonu bescarinske zone u Brčkom, predstaviti najbolji program do sada! Gotovo 5,000 posjetilaca iz cijele BiH i regiona, sa nestrpljenjem očekuje novo izdanje ovog jedinstvenog muzičko-scenskog spektakla, koji će na dva dana Brčko pretvoriti u centar elektronske muzike u zemlji.

Festival i ove godine nudi mnoštvo zanimljivih sadržaja, za sve posjetioce željne kvalitetnog elektronskog zvuka, te odlične zabave. Prisutne partijanere i ove godine očekuje vrhunski kvalitet zvuka i binske opreme, kao i više od 30 000 vrećica boje, koje će upotpuniti zabavu i uživanje u festivalu. Odličnu zabavu ove godine garantuju DJ-evi na dvije bine u okviru festivala: Matroda, Saberz, Vreckvge, Erick Kasell, Mike Vale, Space Motion, Sinša Tamamović, Wise D & Kobe. Dio programa su i Clay Clemens, Pessto, Miloš Stankić, Mario Eddie, Drop Sensei, Vandal Steve, Vill & Vash, Luis De Mark, Jelly For The Babies, Dražen Zimonjić, Mark Funk, Ricochet, Frankie NV, O&S, kao i mnogi drugi vrhunski izvođači.

Ovaj festival iz godine u godinu u Brčkom, okuplja sve više mladih iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i zemalja regiona. Mnoštvo različitih vrsta organskih boja i ovog petka i subote, prekriće nebo iznad festivala u Brčkom! Koncept samog festivala, zasniva se na grupnom bacanju boja na svaki okrugli sat u ritmu muzike. Sve boje imaju međunarodni sertifikat da nisu toksične, te su pravljene od prirodnih sastojaka.

Osnivač festivala Miloš Stankić, ističe da je zadovoljan što festival iz godine u godinu raste, te je prepoznat i od strane vlasti u Brčko distriktu, koji su ove godine podržali festival.

“Srećan sam što festival iz godine u godinu, okuplja sve više mladih ljudi iz BiH i regiona, koji iz Brčkog sa festivala, odlaze prepuni pozitivnih utisaka i sa novim prijateljstvima. Naša procjena je da će ovogodišnji festival, okupiti oko pet hiljada posjetilaca. Imamo rast prodaje karata za 30% u odnosu na prošlu godinu. Najviše gostiju imamo svakako iz BiH, zatim iz Hrvatske i Srbije, ali festival sve više privlači posjetilaca iz Slovenije. Ove godine smo se potrudili da prisutnima ponudimo mnoštvo dodatnih sadržaja i zanimljive sponzorske zone, koje će dati novu dimenziju festivalu”, ističe Stankić.

Organizatori su za sve posjetioce, koji dolaze iz drugih bh. gradova i regiona obezbijedili i mogućnost smještaja u kampu, koji ima jedinstven ambijent. Priroda, sportski tereni, prirodni hlad, bazeni u blizini, garantuju savršen ugođaj za sve kampere. Organizatori su obezbijedili prevoz za učesnike kampa do lokacije festivala, koji je uključen u cijenu.

Ulaznice za festival još uvijek možete kupiti putem platforme: www.kupikartu.ba, kao i na svim njihovim prodajnim mjestima, ali i na ulazu u festivalski prostor.

Više informacija o satnici nastupa svih DJ-eva, možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici festivala: www.facebook.com/bihcolorfestival/

Sponzori ovogodišnjeg BiH Color Festivala festivala su: Beck’s, Mentos, Rooster, Str8, Evropska Unija u BiH, Puschkin vodka i Vlada Brčko Distrikta.

Ne propusti mjesto odlične zabave ovog vikenda – regionalni festival elektronske muzike u boji – BiH Color Festival!