Producentica i voditeljica Minela Jašar-Opardija, drago lice N1 televizije, jutarnji program Novi dan oplemenjuje osmijehom, stručnošću i vedrim duhom. Ova dama stoji i iza start-upa Zvekir, dodatka za mobilni telefon, koji je oduševio sve Bosance i Hercegovce u domovini i van njenih granica, te je također suosnivačica firme WEB387. Uživa u svakom novom danu ispunjenom pozitivnom energijom do posljednje minute. Na posao dolazi biciklom, radnike prvih otvorenih sarajevskih radnji srdačno pozdravlja, i to je posebno uveseljava, jer se osjeća dijelom gradskog duha tipičnog za jutarnje sate. Potom, s gledateljima pije prvu jutarnju kafu

Priredila: Indira Delić; foto: Muamer Kolar

05:00

– Radni dan počinjem s prvim zrakama sunca. Alarm zvoni u 5 sati. Uvijek ista poruka na budilniku: “Ustaaaaniii, iskoristi još jedan novi dan.” U ljetnim danima rana ustajanja su zadovoljstvo, zimi baš i ne. Doručak mijenjam proteinskim šeikom u koji dodam jednu bananu i dozu matche. Na posao idem biciklom. Nema ljepšeg osjećaja od jutarnjeg, svježeg povjetarca u kosi. Pozdravljanje uvijek istih ljudi koji rano otvaraju radnje me veoma usrećuje i čini da se osjećam dijelom posebnog jutarnjeg duha grada. Na poslu sam oko 5:30. Slijedi šminka, presvlačenje, posljednje čekiranje košuljice s kolegama i kolegicama.

07:00

– Počinje Novi dan – jutarnji program koji uređujem i vodim na N1 televiziji. S publikom pijem prvu jutarnju kafu. Iako trosatni živi program zna biti prilično turbulentan, nastojim uvijek osvijestiti momenat da tamo neko iščekuje kvalitetan sadržaj, istinitu informaciju, osmijeh. Sve to ima svoju vrijednost i čini moj posao posebnim. Ima dana kada u pauzama s gostima pjevamo u studiju, a ima i onih kada ne uspijemo razbuditi jedni druge do kraja emisije.

Za Minelin izgled pobrinuo se Beauty salon Allure

10:00

– Za neke ustajanje, za mene skoro kraj radnog vremena. Nakon radnog vremena doručkujem i pijem kafu s kolegama. Kada nisam u studiju, ovo je inače vrijeme kada sam na dva uzastopna kolegija. Dogovaranje tema i gostiju nikada ne prestaje, stoga rijetko kada mogu sebi priuštiti da budem bez mobitela. Najbolja stvar kod ovakvog radnog vremena je što imam cijeli dan ispred sebe.

13:00

– Sredina dana je rezervirana samo za mene. Nerijetko biciklom skoknem do mame na Markale, ukradem je s posla, popijemo kafu, pregledamo šta je novo u izlozima. U povratku kući svratim u moju omiljenu oazu mira Beauty salon Allure. Njega i briga o zdravlju mi je na prvom mjestu, a u ovom salonu doslovce ispunjavaju sve moje želje. Uvijek imam knjigu sa sobom. Čitam gdje stignem. Uz kafu u omiljenom kafiću, ili na klupi u parku. Jedan od mojih dnevnih rituala je i odlazak na pijacu Otoka. Uživam kuhati i nastojim sebi i suprugu ispunjavati želje. Posebno vrijeme odvajam za planiranje ručka.

 

17:00

– Vrijeme kada smo Naim i ja kući. Nakon ručka obavezno sami pijemo kafu. Oboma nam je ovo najdraže vrijeme, jer sumiramo radni dan i planiramo gdje dalje. Nakon ove kafe često kažemo da možemo sve. Poslijepodne uglavnom koristimo za druženje s prijateljima, odemo u pozorište, kino ili se provozamo biciklima. Kasne večere nisu ništa neuobičajeno kada se porodično okupljamo na vikendici. Vikendima sam pretežno tetka s punim radnim vremenom, i to su za mene dragocjeni trenuci.

22:30

– Ako mi pažnju ne zaokupi neki dobar film, liježem prilično rano. Nikad bez svojih malih rituala njege i uljepšavanja. Rijetko se desi da utonem u san, a da naglas ne osvijestim dan koji je iza mene i zahvalim Bogu za sve.