Donosimo pet znakova koji pokazuju da si puno bolja prijateljica nego što misliš:

Svi uvijek traže tvoj savjet

Kada naiđu na neki problem, prijatelji prvo zovu vas. Pažljivo slušate ljude i objektivni ste pa vam se svi obraćaju kada im zatreba savjet. Vaše mišljenje za njih je važan faktor prilikom donošenja odluke, što znači da ste važan faktor u njihovom životu.

Osoba ste od povjerenja

Znate čuvati tajnu, a to je veliki kvalitet. Upravo zato ljudi vam vjeruju i spremno vam povjeravaju svoje najintimnije tajne.

Ne osuđujete

Svjesni ste da svako ima svoj životni put koji možda nije u skladu s vašim stavovima ili svjetonazorima, ali nikada zbog toga nećete odbaciti dragu osobu. Jednostavno nemate naviku osuđivati druge ljude zbog njihovih životnih odabira ili odluka, piše wall.hr.

Iskrenost vam je na prvom mjestu

Nikada ne lažete, čak i ako znate da će istina možda povrijediti drugu osobu. Na kraju dana, istina je uvijek manje bolna od laži, a vaša iskrenost još je jedan od razloga zbog kojih vas prijatelji toliko cijene i vole. Ne bojite se izraziti svoje mišljenje, ali uz to također ne zaboravljate pružiti potporu prijateljima bez obzira na to slažete li se s njima ili ne.

“Održavate” prijateljstva

Život sa sobom donosi puno obaveza i briga zbog kojih ponekad ne možemo naći dovoljno vremena za druženja. Međutim, i u prijateljstvu se može primijeniti pravilo „kvaliteta, a ne kvantiteta“. U trenutku kada ne možete izaći na višesatnu kafu, vi ćete obavezno nazvati svoju prijateljicu da biste je pitali kako je. Vodite računa o važnim stvarima u njihovom životu, pratite što se događa, rješavaju li svoje probleme i općenito se interesirate za njih. Zbog toga se osjećaju voljeno i uzvraćaju vam istom mjerom.