Ove godine je konačno zaživjela narandžasta boja, kao i sve nijanse u njenim tonovima

Savjetuje: Sara Visintin, make-up artist

Kada govorimo o make-up trendova, uvijek volim da kažem da svako ima svoj trend. Ako nekome nešto stoji i zna to da nosi, onda je taj trend uvijek validan. Naravno, naglasak je uvijek da je i manje previše, posebno ove godine. Umjereni make-up je uvijek u trendu. No, ono što je ove godine svakako in jeste taj takozvani glow look, koji uključuje sedefasta sjenila za oči, blistavi ten, sa zemljanim, brončanim tonovima, primjesama ružičastih nijansi i s neizostavnim highlighterom (kombinacija i tečnog i kompaktnog). Ne zaboravimo korektor ispod očiju koji će, ako ga pravilno nanesemo i imamo odgovarajuću nijansu, dati posebnu svježinu.

I ove godine je highlighter potpuni hit, čak je bio inspiracija mnogim brendovima da svjetlost dana ugledaju tečni bronzeri s mnogo čestica, šljokica i sedefa, a svoju primjenu proširio je, uz dekolte, i na zonu nogu te ostatak tijela – po potrebi. U mjesta na kojima je poželjan za vidjeti ubrajaju se: vrh jagodica, tačnije iznad jagodične kosti, ugao tačno ispod obrve, vrh nosa i usana, dekolte, vrhovi ramena i ključne kosti.

Ove godine je konačno zaživjela narandžasta boja, kao i sve nijanse u njenim tonovima. Tako da odabirom narandžastog ruža i rumenila boje breskve sigurno nećete pogriješiti.

Mat ruž od ove godine definitivno više nije u trendu. Suhe usne s urezanim usnim borama definitivno više nisu in. Ove godine volimo hidratantne usne, sjajne i sočne. Tu posebnu punoću ćemo dobiti tako što ćemo s kratkim i laganim potezima olovkom za usne uokviriti ih i upotpuniti sa sjajilom.

Savjet plus

Svom omiljenom puderu, BB ili CC kremi dodajte dvije kapi tečnog highlightera. Mala je to tajna za blistavi ten.