Bilo da ste među sretnicama koje čitaju ovaj tekst na plaži, ili tek planirate svoj savršen ljetni odmor, savjeti koje danas donosimo će vam sigurno dati novi uvid i otkriti najbolji prirodni put do savršenog bronzanog tena koji je ikad nastao pod suncem.

Pa, da krenemo od početka. Pretpostavit ćemo da već znate da je prvi i najvažniji korak adekvatna priprema kože, što znači da ste se pobrinuli da je vaša koža dovoljno hidratizirana, čista od toksina i mrtvih ćelija. O tome da izlaganje suncu treba planirati s posebnom pažnjom, ovaj put nećemo ni govoriti. Nakon toga, svaki korak koji ćete napraviti u okviru svoje ljetne avanture će biti od presudnog značaja za postizanje brzih, ali zdravih, prirodnih i dugoročnih rezultata koje većina nas očekuje od kombinacije mora i sunca na našoj koži.

Da bi željeni rezultati bili sigurni za zdravlje naše kože, te da bi bili prirodan nastavak ljepote, pored mora i sunca, svi naši “saveznici” trebaju također biti iz spektra prirodnih izvora. Ovdje prvenstveno govorimo o kozmetičkim proizvodima koji su sastavni dio svake torbe za plažu, a naša današnja preporuka su proizvodi Prirodne kozmetike Gloria, koji su za kratko vrijeme dobili povjerenje velikog broja korisnica. Uvjereni smo da razlog leži u zadovoljstvu postignutim rezultatima, pa smo upravo zbog toga iz linije prirodnih proizvoda Gloria odabrali tri proizvoda koja će vam pomoći da od ljetnog perioda dobijete maksimum.

 

  1. Gloria krema za lice

Adekvatnu zaštitu od fotostarenja, protuupalno dejstvo i njegu pružit će vam jedinstvena kombinacija ulja čileanske maline i čileanskog lješnjaka koji su Gloria kremi za lice osigurali zaštitni faktor SPF 30.

Osim što će vaša koža biti zaštićena od sunca i štetnih sunčevih zraka, lagana tekstura ove kreme je savršena i kao podloga za šminku.

 

  1. Gloria marmelada za ubrzano tamnjenje

Ako bi postojala top lista najboljih proizvoda za postizanje savršenog tena, Gloria marmelada za ubrzano tamnjenje bi bila suvereni pobjednik i zauzela bi prvih 5 pozicija. Ova marmelada potiče ubrzano dobivanje privlačnog i zdravog bronzanog tena. Prirodna ulja mrkve, oraha, kokosa, te shea i kakao maslaca hrane kožu i daju joj neodoljiv bronzani sjaj, a eterična ulja smilja, ružmarina i lavande će kožu okupati najljepšim mirisom, te spriječiti rane znakove starenja.

 

  1. Gloria losion poslije sunčanja

Tanki sloj mješavine macerat kantariona i mimoze sadržanih u ovom losionu će biti sve što je potrebno koži za regeneraciju nakon izlaganja suncu. Pored toga, ova jedinstvena receptura je zadužena da se bronzana boja na koži ravnomjerno zadrži i traje mnogo duže od ljetnog perioda.

Odabirom prirodne kozmetike za njegu kože ujedno ste odabrali najbolji put za zdrav izgled,  očuvanje i naglašavanje prirodne ljepote, a kad su u pitanju ljetne avanture i savršen ten, zasigurno nećete morati da brinete o popravljanju “štete” koja može nastati zbog nekoliko pogrešnih koraka.