Odijelo, šminka ili frizura ne čine čovjeka, ali priznaćete – sa dobrom frizurom, možemo osvojiti svijet!

Njegovana i zdrava kosa je najmoćniji adut svake žene, a Revolucionarni Kérastase Fusio Dose tretmani frizerski salon pretvaraju u prave male laboratorije visoke tehnologije, koji pokreću novu eru personalizovane njege kose.

Fusio-Dose je prvi Kérastase salonski ritual koji je rađen po mjeri i omogućava rješavanje specifičnih potreba kose. To je ekskluzivna salonska usluga koja je dostupna isključivo u Kérastase salonima, a koja ih čini prestižnim mjestima za tretiranje i očuvanje zdravlja kose.

Od sada, i u BiH, tačnije u Sarajevu, možete dobiti istu uslugu uz kvalitet I garanciju poput svjetskih salona u Parizu ili Beču!

Salon Ogledalce se upisao u listu svjetskih renomiranih salona, prestižne Salon Expert grupe u 2019. Godini, koji posjeduju titulu “Salon Expert”. Počasni naziv stiče se partnerstvom sa Loreal Professionnel-om, koji posebno brine o kvalitetu usluge i profesionalizmu.

“Malo je reći da smo srećni i zahvalni što možemo da pružimo ovakvu uslugu našim klijentima u BiH. Godine su truda i rada iza nas za ovakvu titulu, jer pristupamo frizerskim uslugama s nekog višeg aspekta, osluškujući potrebe klijentica i prateći svjetske trendove. Ovo je možda kliše, ali mi u Ogledalcetu zaista radimo ono što volimo, i volimo ono što radimo! Jedino tada svaka titula ima smisla.” Izjavila je Elma Vajnaga – Hadžifejzović, osnivačica Ogledalce salona.

Nikolay Delibaltov, direktor Professionnal Product Division za Zapadni Balkan istakao je svoje zadovoljstvo saradnjom sa Salonom lijepih frizura Ogledalce: Ogledalce je prvi salon u BIH koji je počeo da radi sa vodećim brendom L'Oréal Professionel i vodećim brendom za njegu kose Kérastase. Za kratko vrijeme postao je prepoznatljiv salon u region, te smo uz detaljnu analizu I istraživanje odlučili da od danas postanu i član Salon Expert programa i kao takav jedini je u BiH. Salon Expert je prestižna titula koju dajemo samo najboljim salonima koji ispunjavaju najviše standarde u našem poslu”.

Umjetnost personalizacije – formula uspijeha!     

Fusio-dose je prvi salonski ritual koji je rađen po mjeri i omogućava rješavanje specifičnih potreba svake kose, objašnjava Elma: “ Nakon profesionalne dijagnoze, preporučuje se individualan Fusio-Dose ritual koji je prilagođen potrebama klijentice, gdje se potom pripravlja kombinacija rađena po mjeri s koncentriranim, aktivnim sastojcima za neposrednu preobrazbu kose.”

 

Ritual počinje s dijagnozom kose. Zahvaljujući Kérastase dijagnostičkoj kameri koja zumira kosu do 600 puta, frizer je u mogućnosti postaviti temeljitu dijagnozu kose, od ispitivanja vlažnosti, senzilibiteta boje, snage i gustoće kose, master analizira primarne i sekundarne potrebe kose, te nudi duboki tretman. Zatim slijedi miješanje aktivnih sastojaka. Bira se između 4 koncentrata i 5 boostera za najbolju kombinaciju aktivnih supstanc prisutnih u koncentratu za trenutnu spektakularnu transformaciju kose.

 

“Kako bismo postigli zdravu i sjajnu kosu potrebno je zadovoljiti dva aspekta. Primarne potrebe kose zadovoljene su kroz četiri vrste koncentrovanih ampula: Concentré Oléo-Fusion (za hidrataciju), Concentré Pixelist (za intenzitet boje), Concentré Vita – Cement (za rekonstrukciju) i Concentré Densifique (za gustinu). Kada govorimo o sekundarnim potrebama kose, drugom aspektu, njima su namijenjeni tzv. boosteri: Booster Brillance (daje 5 puta više sjaja kosi), Booster Densité (intenzivno poboljšava teksturu vlakna), Booster Reconstruction (za 50% manje lomljenja kose prilikom feniranja), Booster Nutrition (daje 3 puta veću vlažnost kosi) i Booster Dicipline (kosa je 3 puta lakša za feniranje).” dodatno pojašnjava Elma.

Zdrava kosa, prije svega, ono je što bi nam svima trebao biti cilj. A od sada, to je lakše i bliže nego ikada prije. Samo imajte u vidu da njega kose ne završava u salonu, adekvatnu njegu treba koristiti i kod kuće, tada će rezultati biti potpuni.

 

Za cijenu ovakvog tretmana trebate odvojiti do 40 KM.