Još jedan komad iz života princeze Diane završio je na aukciji, ali ovog puta ne radi se o nečemu što biste na prvu povezali s kraljevskom porodicom. Umjesto kraljevskih dragulja ili tajnih pisama, ovog puta prodan je komad koji je redovno nosila.

I dok bi mnogi očekivali kako će se na aukciji naći nešto “zanimljivije”, ovog puta na ponudu je stavljena njena sportska majica u kojoj je redovno vježbala. Model s logom Virgin Atlantic's Varga Girl prodan je za 53 532 dolara, odnosno više od 350 hiljada i time postao vjerojatno najskuplji komad za vježbanje. Kupac je odlučio ostati tajan pa nije poznato u čije je ruke otišla majica koju je princeza voljela.

Naime, Diana se često u ležernim situacijama moglo vidjeti u tom komadu, a nakon njene smrti 1997. kao uspomenu dobila je njena trenerica Jenni Rivett, koja ju je sada ponudila na RR Auction. Objasnila je kako je ta majica zapravo princezi bila poput omiljene “deke” te da ju je namjerno nosila kako bi se otarasila fotografa, ali i komentara na račun odjeće koju je birala.

Noseći nešto što nose gotovo svi nije im davala nikakav materijal. Ipak, iako se trudila da ne bude upečatljiva, na kraju je taj komad postao kultni, nešto po čemu je bila prepoznatljiva. Uvijek ju je nosila za vježbanje” – izjavila je Rivett i objasnila kako će sav novac donirati u humanitrane svrhe, odnosno usmjerit će ga na pomoć djevojkama iz Malavija, kako bi se mogle školovati, piše Gloria.hr

Majica je samo jedna od stvari koje je Diana ostavila svojoj trenerici i prvi koji je završio na aukciji.