• Više od očekivanog – nenametljiva, pouzdana i cjenovno prihvatljiva.
  • Novi model, stara cijena.
  • Promo cijena od 26.991 KM.

Hyundai Elantra je limuzina koja predstavlja Hyundaijev najveći prodajni uspjeh. Prva Elantra se proizvela davne 1990. godine, a do danas ukupno je prodano 13.4 miliona vozila. Ovaj podatak predstavlja nepoznanicu za mnoge, kao i činjenica da se Elantra upravo nalazi u top 10 najprodavanijih vozila u svijetu ikad. Kada bi krenuli redom da nabrajamo sve titule i nagrade ovog modela trebalo bi nam iznimno mnogo vremena.

Ipak, Elantra uprkos svojem uspjehu ne predstavlja samo vozilo koje će plijeniti poglede gdje god da se pojavi, ona će vas osvojiti svojom sigurnošću, pouzdanošću, nenamteljivošću i nadasve prihvatljivom cijenom.

Elantra pored naprijed navedenih stvari nudi prostrani prostor u unutrašnjosti koji se može porediti s prostorom većeg segmenta vozila. Karoserija ovog vozila je dizajnirana tako da poboljša izdržljivost i čvrstoću, te ista sadrži 32% više visoko napregnutih čelika za razliku od prethodne generacije. Kada su dimenzije u pitanju osvježena Elantra je 50 mm duža od prethodnika, dok je prednji prevjes duži za 35 mm, a zadnji za 15 mm.

Osvježena Elantra uprkos brojnim novim sigurnosnim i tehničkim dodacima, unaprijeđenom, pa čak i promijenjenom enterijeru, eksterijeru, ostaje jednake cijene kao kod prethodnika.

Kada je u pitanju vanjski izgled vozila, promijenjena je nova hauba, prednji branici, prednja maska, prednja i zadnja svjetla i zadnji dio vozila koji je u potpunosti dobio novi izgled. Pored toga tu je i novi dizajn točkova od 16” i 17” inča, te nova LED prednja svjetla na sportskim nivoima opreme.

Kada je unutrašnjost u pitanju, tu je nova središnja konzola, otvori za vazduh, nova instrument tabla i kućište. Hyundai Smart Sense nudi niz naprednih funkcija za konstantnu bezbjednost i pogodne performanse.

Kada je sigurnost u pitanju, tu nema kompromisa, Hyundai Smart Sense Sistem kao opciju nudi: pomoć za izbjegavanje udara (Forward Collision Avoidance Assist – FCA), pomoć pri održavanju u traci (Lane Keeping Assist), pomoć pri održavavnju budnosti vozača (Driver Attention Alert), sigurnosnu pomoć pri izlasku iz vozila (Safe Exit Assist). Dodatne funkcije Smart Sense Safety uključuju: funkciju Blind-spot upozorenje o sudaru, uz upozorenje na saobraćaj koji se odvija sa zadnje strane vozila i funkciju pomoći kod promjene trake kretanja (Blind-Spot Collision Warning with Rear Cross-Traffic Alert and Lane Change Assist).

AUDIO / VIDEO / NAVIGACIJA (AVN) 5.0 – Elantra 2019 pojavljuje se s Hyundaijevom novom generacijom info-zabavnog sistema AVN 5.0. Ovaj sistem ima unaprijeđeni procesor, kao i 8-inčni ekran naspram 7-inčnog ekrana koliko je bio kod posljednje generacije Elantre. Korištenje tjunera s AVN 5.0 je brzo i lako jer su AM i FM kanali sada dostupni na jednom ekranu.

Elantra je dostupna s pogodnostima kao što su Infinity Premium Audio sa Clari-Fi ™, Apple CarPlay ™, Android Auto ™ i bežičnim punjenjem pametnog telefona.

 

PERFORMANSE MOTORA

Elantra dolazi s motorom 1.6 litara snage 127 KS koji pruža 150 Nm obrtnog momenta. Moguće je odabrati ručni ili automatski mjenjač sa 6 stepeni prenosa zavisno od želje kupca.

Kada je prodaja osvježene Elantre na našem tržištu u pitanju, smatra se da će trend i prodaja ovog modela rasti u odnosu na prethodni,  s obzirom na to da je veliki broj vozila prodan unaprijed prije samog dolaska. U ponudi će se naći tri paketa opreme: trend, style i premium. Redovna cijena će se kretati od 29.990 KM s PDV-om, a određeni broj vozila će biti u promotivnoj ponudi već od 26.991 KM s PDV-om.

U kvalitet novog modela mogli su se uvjeriti brojni predstavnici medija koji su se okupili u Tarčin Forest Resortu.