Biti u standardnom modnom izdanju na duže staze prelazi u rutinu. Normalno je poželjeti osvježenje. Samo kako učiniti prvi korak i u kojem pravcu, pitanje je na koje je nerijetko teško pronaći odgovor bez stručne pomoći.

Deichmann, kompanija koju vole sve generacije, organizirao je u BiH prvi makeover u saradnji s kompanijom Lindex BiH, frizerskim salonom Ogledalce i makeup artisticom Sarom Visintin. Veliki broj pripadnica ljepšeg spola poželio je ostvariti svoje maštarije i zablistati u drugačijem izdanju, no, među poslanim porukama na nagradni konkurs stručni žiri je osvojila ona koju je napisala Emina Ema Ibišević iz Lukavice.

“Upravo sam završila fakultet i nalazim se na prekretnici života – iz djevojke u mladu, odraslu ženu. Mislim da je stil ono na osnovu čega pravimo prvi utisak, a s obzirom na to da krećem u novi svijet – svijet odraslih i poslovni svijet, voljela bih kada biste mi baš Vi pomogli u pronalaženju nove, odrasle i stilizirane Eme”, glasila je poruka.

I tako je u jednom danu Emina dobila priliku da prestane sanjati i ostvari svoje želje. U društvu Deichmannovog tima i angažiranih stručnjaka uspjela je promijeniti stil ostajući i dalje dosljedna tamnim tonovima koje preferira.

Emina nakon makeovera

Pronašavši za Eminu dopadljive ljetne tonove stilista iz Lindexa odlično je otvorio prvu fazu Deichmann makeovera. Nakon odabrane kombinacije, pobjednica nagradnog konkursa je uz pomoć ljubaznog osoblja u Deichmannovoj trgovini veoma brzo pronašla i ljetne papuče kao i torbu za svoj novi outfit. U konačnici, uslijedio je odlazak u frizerski salon Ogledalce, gdje je dobila frizuru koja upotpunjuje njen styling, dok se za korisne savjete za njegu lica i makeup pobrinula Sara Visitin.

Tako je mlada dama Emina Ema Ibišević otvorila vrata novog svijeta u kojem joj Deichmann želi sreću i mnogo poslovnih uspjeha.