Iako nam službeno ljeto dolazi tek za nekoliko dana, ljetne vrućine su već zakucale na vrata, a ništa ne osvježava bolje od sladoleda

Prvi sladoled se pojavio 1880. godine, a postoji legenda da je sladoled nekada služio čak i kao lijek. Naime,italijanski sorbeti napravljeni od vode i slatkih voćnih sokova davali su se pacijentima s visokom temperaturom.

Ono što su istraživanja u Japanu otkrila je da vas konzumacija sladoleda za doručak može učiniti pametnijim.

Istraživači koji su proveli istraživanje u Japanu otkrili su da su ispitani koji su imali sladoled za doručak imali brže reakcije te mogli puno učinkovitije obraditi informacije od onih koji nisu konzumirali ovaj kremasti desert.

Studija profesora Yoshihiko Koga sa Sveučilišta Kyorin sugerira da za doručak trebate pojesti kuglu sladoleda kada želite sebi pružiti “mentalni poticaj”.

Koga je otkrio slične rezultate kada je ispitanima dao i čašu hladne vode, ali je utvrđeno da kugla sladoleda daje veću razinu mentalne stimulacije. No, vi svakako uz kuglu sladoleda sebi možete pripremiti i čašu hladne vode jer ćete se dvostruko više rashladiti i biti još pametniji. (wall.hr)