Splićanke uživale u popularnom eventu

Ladies In event, koji se održava u četiri bh. grada – Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banjoj Luci, promovira kulturu, žensko poduzetništvo, pozitivne životne vrijednosti i kulturu dijaloga, te okuplja poslovne i uspješne žene na jednom mjestu pružajući priliku za razmjenu iskustava i kvalitetnih poslovnih, ali i životnih priča.

Ovaj omiljeni projekt bh. dama doživio je još jedan procvat. Naime, u saradnji s Woman in Adria, Ladies In event održan je u Splitu.

U ovom dalmatinskom gradu druženje je izazvalo odlično interesovanje okupivši veliki broj žena iz svijeta poduzetništva, kulture kao i drugih sfera djelovanja.

Kako tradicija nalaže, event je počeo koktelom i ostvarivanjem novih poslovnih kontakata nakon čega su se prisutnim damama obratili organizatori projekta, te zvanično otvorili druženja u susjednoj Hrvatskoj.

Te večeri gošće su uživale i u premijeri baleta O jednoj mladosti u kojoj je baletni ansambl HNK Split, oslanjajući se na dramaturgiju filma Le bal iz 1983. godine, sve odveo na putovanje kroz vrijeme u jedinoj plesnoj dvorani, koja kroz desetljeća mijenja interijere i muzičke ukuse, ali čežnje generacija ostale su iste.

Sljedeći Ladies In zakazan je 7. juna u Osjeku.