Kozmetička kompanija Oriflame Bosna i Hercegovina jučer je u prelijepom ambijentu Avalon Sports & Health kluba, predstavnicima bh. medija i svojim saradnicima predstavila novi proizvod: Morski kalcij i vitamin D iz svoje Wellness by Oriflame kategorije. Proizvod su predstavili stručni saradnici Oriflame kozmetike: doc. dr. iz oblasti nutricionizma Marizela Šabanović i rekreativna trkačica i trenerica Amela Trožić.

Prisutnima su se na otvaranju događaja na otvorenoj terasi Avalona obratili Country Manager za BiH Belma Smola i Amela Mehić ispred Avalon kluba, istaknuvši nastavak saradnje ove dvije kompanije koje njeguju zdrav stil života i zdravlje.

“Našu Wellness by Oriflame kategoriju ne predstavljaju samo visokokvalitetni proizvodi, na koje smo jako ponosni jer iza njih stoje vodeći svjetski naučnici, nutricionisti i istraživači, te godine detaljnih analiza i istraživanja. U pitanju je sveobuhvatni koncept uravnoteženog stila života koji našu kompaniju razlikuje od drugih” istakla je Belma Smola.

Doc. dr. Marizela Šabanović istakla je važnost kalcija i vitamina D za zdravo funkcionisanje organizma te potpuno prirodan izvor bioaktivnog kalcija u ovom proizvodu, što ga čini potpuno sigurnim za upotrebu. Proaktivnom brigom za kosti, u bilo kojoj dobi, brinemo za svoju budućnost, kako dodacima prehrani, tako i cijelim životnim stilom, a posebno vježbanjem, pa je trenerica Amela Trožić za kraj demonstrirala nekoliko jednostavnih vježbi koje mogu svi svakodnevno raditi da bi ojačali i kosti i muskulaturu i time održali jake kosti.

Iz Oriflame kompanije su ovom porukom i događajem željeli istaknuti da su kompanija koja se bavi ljepotom iznutra i izvana, i da je priroda za Oriflame neiscrpni izvor inspiracije za razvoj proizvoda za zdraviji život.