Novi život za Nedima

 

 

Pokrenuvši povodom 8. marta novi projekat – Ladies In Charity, Ladies In zajednica tada je obradovala majku Sadinu Gusić, koja se bori za ozdravljenje sina Nedima, čiji zdravstveni problemi počinju poslije preživljene kliničke smrti. Ladies In donacijom tada je zaokružen potrebni iznos novca za liječenje hiperbaričnom terapijom u Beogradu.

Susreli smo se u međuvremenu kako bismo saznali rezultate prve terapije, a majka Sadina kaže:

– Rezultati su fenomenalni. Nedim je drugo dijete poslije terapije. Znakovi poboljšanja vidljivi su u školi, na treningu fudbala, Nedim je smiren, ima bolju koncentraciju, a popravio se i rad s djecom. On nije ono dijete koje je bio prije terapije. Oštećenje sluha drastično je smanjeno. Oštećenje na desnom uhu bilo je 60%, a sada je 17%, dok je na lijevom uhu sa 40% spalo na 15%. Naš doktor je oduševljen i nije mogao vjerovati da se toliki napredak desio.

Nedim će nastaviti liječenje hiperbaričnom terapijom. Zbog velike gužve, sljedeća terapija zakazana je za 30. septembar 2019., no, ukoliko neko otkaže svoj termin, Sadina i Nedim bit će pozvani.

Cijena terapije iznosi 6000 KM. Značajan dio sredstava već je obezbijeđen, ali je pomoć svih dobrih ljudi i dalje poželjna. U realizaciji prve terapije ogroman doprinos dao je Ajdin Taletović, ministar turizma HNK-a, kojem se majka Sadina posebno zahvaljuje.

– Uradio je onako kako je obećao. Hvala mu od srca.

Svi građani BiH koji žele podržati malog Nedima na putu ozdravljenja, svoju pomoć mogu uputiti na njegov žiro račun:

Nedim (Majdin) Gusić

1606067020026881

ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA:

IBAN Code: BA 39 1606067110023481

SWIFT: VAKUBA22