Brend ambasadorica She’s Mercedes eventa u Tuzli otkriva zašto je njen izbor Mercedes-Benz vozilo kao i svoju pobjedničku poslovnu strategiju

Indira Omeragić, CEO Mliječne industrije 99, proglašena je brend ambasadoricom She’s Mercedes eventa u Tuzli, a nedugo potom odlučila se na kupovinu automobila brenda Mercedes-Benz. Motivirali su je kvalitet, udobnost i pouzdanost, a njen izbor je model E 350.

Vožnju Mercedes-Benz vozilom opisuje sljedećim riječima:

– To je udobna i sigurna vožnja prije svega. Ono što mi je izuzetno važno jeste i prostranost automobila, jer nerijetko putujem s porodicom, pa mi je taj moment udobnosti i širine automobila mnogo bitan.

Sve za nju važne stavke pri izboru automobila objedinila je pri posljednjem izboru: uz već navedene, nezaobilazne su i natprosječne vozne osobine.

– Naravno, mi žene koje smo više vizuelni tipovi nikako ne možemo zanemariti predivan enterijer kojim ovaj automobil raspolaže. Mercedes je više od automobila – govori Indira, za koju dizajn i boja automobila također igraju važnu ulogu.

– U suštini, dizajn je u mojim očima bitniji. Kada je riječ o bojama, opredjeljujem se za neutralnije i profesionalnije boje.

Velike ambicije

Indira uspješno balansira između svih životnih uloga. Poslovni život je, priznaje, njena velika zadaća, ali je privatni, ipak, na prvom mjestu.

– Nikada ne prestajem da potenciram moć dobre organizacije. Tek kada se dobro organizirate možete se začuditi koliko jedan dan pruža mogućnosti!  

U poslu joj je najveći izazov biti lider svaki dan u svakom pogledu.

– Važno je ljudima postaviti primjer i osigurati da dobiju sva sredstva, instrukcije i edukaciju neophodne da isti dosegnu i budu najbolji u poslu koji rade. Prema mom mišljenju, to je strategija s kojom svi pobjeđujemo. Mliječna industrija se svakodnevno trudi da ponudi uposlenicima takav ambijent radeći na daljnjim unapređenjima uz aktivnu i uzajamnu komunikaciju sa svojim osobljem – kaže Indira, koja kod uposlenika najviše cijeni marljivost i odanost. Cilj MI99 je usaditi ideju o maloj porodici svakom uposlenom gradeći tako mrežu lojalnih, vrijednih i stručnih radnika.

– U vrijeme kada radna snaga uslijed nezadovoljstva ekonomskim i socijalnim prilikama masovno napušta našu državu, neophodno im je dati razlog da ostanu. Moram se pohvaliti da u tome uspijevamo.

Čemu stremi u budućnosti, upitali smo je još.

– Nije kliše kada kažem da je samo nebo granica. Računajući na moje velike ambicije, mogu reći da su to visoke pozicije u društvu.