Posljednje sezone, osim standardnih modnih detalja u vidu naušnica, ogrlica i narukvica, kosa je također postala odličan poligon za nošenje nakita. Naime, radi se o šarmantnim ukosnicama koje su iznimno praktične, efektne te jednostavno prekrasne.

Ukosnice za kosu iznimno su se popularizirale, što nas niti ne čudi previše jer se radi i posebnim detaljima za kosu koji sjajno naglašavaju ono potrebno te upotpunjuju svaku kombinaciju. High street trgovine prepune su odličnih ukosnica, od onih minimalistički, pa sve do modela koji šalju poruku. Kada govorimo o kombiniranju ovih detalja, morate obratiti pažnju na to da se radi o vrlo upečatljivim ukrasima, stoga pripazite da ostatak kombinacije bude ležeran i jednostavan kako ne biste stvorili dojam kiča.

Jedan od najpopularnijih modela je onaj koji imitira bisere te dolazi u nešto većoj dimenziji, a takve ukosnice najljepše pristaju spuštenoj kosi koju ste začešljali na stranu te ukosnicu postavili na jednu od strana. Iako ih češće viđamo na spuštenoj kosi, vrlo atraktivno izgledaju i na podignutoj, a posebno modeli koji su nešto decentniji i tanji. Što se tiče boja, ne ustručavajte se eksperimentirati i poigrati s bojama koje su odličan izbor za ljetne dane u kojima volimo sanjivi boho stil koji je oličje opuštenosti i ležernosti. Ono što posebno volimo kod ukosnica je to što ih bez problema možete nositi u dnevnim i večernjim kombinacijama te u svega nekoliko trenutaka imati upečatljivu i posebnu frizuru.
Budući da je ponuda dosita raznolika, zavirili smo u najdraže high street trgovine te izdvojili nekoliko modela ukosnica za koje smo sigurni da će vas osvojiti na prvi pogled. (fashion.hr)