Ove izjave mogu uništiti vašu vezu

Iako su najčešći uzroci za prekid nedostatak ljubavi ili povjerenja, ponekad i riječi mogu biti prekretnica. Stoga pripazite da ne biste dodale ulje na vatru sljedećim izjavama.

“Nije bitno.”

Ako ste o nečem počele pričati i onda se odjednom zaustavile s riječima “nije bitno”, vaš će partner odmah posumnjati da nešto krijete. Razmislite, vi biste isto tako razmišljale na njegovom mjestu.

“Prijatelj ti je baš zgodan.”

Možda se vi osjećate dovoljno slobodno pred njim da možete komentirati njegovo društvo, no razmislite kako biste vi reagirale da vam on kaže koliko mu je privlačna vaša prijateljica.

“Lažeš.”

Ako nemate dokaze da ne govori istinu, onda su ovo vrlo teške optužbe. Povjerenje je, uz zdravu komunikaciju, ključ uspjeha svake veze, stoga kada sumnjate u vjerodostojnost partnerovih riječi, najprije ih provjerite.

“A da znaš kako je tek meni.”

Ako vam neko želi otvoriti srce i olakšati se zbog teške situacije ili napornog dana, nema potrebe za natjecanjem. Jednostavno mu pokažite da ste tu za njega i pružite mu utjehu.

“Napravio bi to da ti je zbilja stalo do mene.”

Ucjene nikome nisu privlačne, a ako neko osjeti da neprestano mora opravdavati i dokazivati svoju ljubav, vrlo brzo će se umoriti i jednostavno izgubiti volju i snagu za vezu s vama. (Index.hr)