Pored zahtjevnih životnih uloga – supruge, majke i bake, Marijana se odlično snašla i u poslu koji voli i koji je ispunjava. Svoje unikatne torbice nazvane Ma Chérie namijenila je ženama svih generacija, a nosive su uz casual kao i elegantniji outfit

Piše: Ilma Jakubović

Ponekad je teško povjerovati šta se sve nalazi u ženskoj torbi. Koliko god da je velika u njoj je nerijetko gotovo pa nemoguće naći ono što vam baš u tom trenutku treba. Jedna od žena koja svakako razumije ove ‘probleme’ je i Marijana Dukić (47) iz Tomislavgrada, dizajnerica unikatnih torbi od kojih je napravila pravi mali biznis.

 Pretvaranje mašte u stvarnost

Poduzetnica zlatnih ruku stoji iza brenda Ma Chérie. Ljubav prema modi i dizajnu gajila je oduvijek. Odrasla je u Njemačkoj gdje je i završila krojačku školu. Torbice su joj najljepši modni dodatak, pa se fokusirala na njih kada je odlučila zaploviti dizajnerskim vodama.

  Ma Chérie u prijevodu znači moja draga. Ona je moj osobni prostor kao i kod svake druge žene, koji sakriva naša najvrednija blaga i tajne. Svi znamo da je carstvo ženske torbe poput crne svemirske rupe. Ma Chérie čarobnice, kako ih od milja nazivam, jedinstvene su i unikatne – govori dizajnerica, koja se pri izradi kolekcije ne drži slijepo zadanih trendova, već ih želi stvarati.

–  Biti dizajner znači stvarati, točnije, pretvarati iz svoje mašte nešto u realnost što će drugi poželjeti da nose. Inspiracija se stvara prilikom izrade torbi. Od klasika koje krase jednostavne siluete i neutralne boje do modela inspiriranih novim trendovima. Torbe i u najjednostavnijoj kombinaciji donose dodatnu dozu karaktera.

Marijana nove trendove spaja s elegancijom klasike i glamura, a njene torbe nose mnoge poznate ličnosti kao što su Željko i Ružica Bebek, Doris Dragović, Alka Vujica, Lejla Zvizdić i mnogi drugi.

Njene klijentice žude za kvalitetnom torbom koja će poslužiti kao praktični saputnik u svakodnevnim aktivnostima. Uz to žele biti modno osviještene i originalne, stoga uvažava njihove želje i zahtjeve.

Upitali smo je kako izgleda proces izrade jedne torbice.

– Ja sam cijeli proizvodni proces i na to sam veoma ponosna. Znači, moje je sve. Od ideje, preko krojenja i izrade, pa do konačnog proizvoda. Vrijeme za izradu jedne torbe ovisi o veličini i detaljima, traje obično cca. 3-4 sata. Materijal koji koristim je prirodna koža, a kada sklopim ručni rad i prirodnu kožu torba dobije kvalitetu i jedinstvenost – objašnjava Marijana, koja materijal za izradu torbi nabavlja u Visokom i Zagrebu.

Torbe za sve generacije

Ručno rađene torbe Ma Chérie namijenjene su svim generacijama. Mogu se kombinirati kako uz sportsku, opuštenu odjevnu kombinaciju, tako i uz elegantnije komade. Ma Chérie torbe su bez sumnje zvijezda među modnim dodacima, drugačije od drugih, pogodnog dizajna i oblika.

Prema Marijaninom mišljenju, modna scena je dobro oživljena i nudi mnogo prostora za prezentaciju i plasiranje proizvoda.

–  Tu su razni modni događaji i sajmovi na kojima sam i ja predstavila svoje torbe u BiH i šire. Internet također nudi mogućnost plasiranja proizvoda kao i njihove prodaje. Mislim da uz kvalitetan proizvod,  prepoznatljivost kao i autentičnost nema prepreka uspjehu – s osmijehom će dizajnerica na kraju našeg razgovora.

Torbe Marijane Dukić možete pogledati na Facebook stranici Ma Cherie – Handbags.