Ako ste u dugoj vezi, onda ste već primijetili da se mnoge stvari mijenjaju, a neke ostaju potpuno iste.

Neki parovi upadnu u toksičnu rutinu, a drugi pomažu jedno drugom rasti i razviti se u što bolju verzije sebe.

Parovi koji žele opstati i održati vezu zdravom te funkcionalnom redovno potiču jedno drugo da je važno imati život i izvan veze. Puno parova upravo ovdje napravi grešku, misleći da moraju provoditi mnogo vremena sa svojim partnerom i fokusirati se samo na njega.

Kada se parovi previše oslanjaju jedno na drugo, onda smanjuju krug ljudi oko sebe i stvaraju sebi problem s tim što će nakon nekog razdoblja jedno od drugog tražiti da ispune sve potrebe koje imaju, primjerice željet će jedno u drugom pronaći i prijatelja i partnera i sve ono što propuštaju jer su u vezi. Parovi se trebaju fokusirati na poticanje jedno drugog na održavanje veza, poslova i života izvan veze kako bi imali što bolji odnos jedno s drugim.

Zdravi parovi imaju naviku da probleme rješavaju odmah i bez prešućivanja detalja te nikada ne dopuštaju da se ljutnjanagomila između njih.

Uspješni parovi također znaju da je važno svako malo otići na izlet, izmisliti neku aktivnost, probati novu pozu u seksu, volontirati ili otići u neki novi restoran. Sve te sitnice su ono što održava vezu uspješnom. (wall.hr)