Vitamin C kao vitamin mladosti? Provjerili smo kako ova „vitaminska bombaˮ funkcioniše u kozmetici! I pripremili smo kožu lica i tijela za predstojeću sezonu

U opuštenoj atmosferi predsjedničkog apartmana hotela Radon Plaza u Sarajevu, brojni pripadnici sedme sile imali su priliku upoznati novitete koje je kompanija Avon predstavila ovog mjeseca i na bosanskohercegovačkom tržištu.

Zvanice su imale priliku da se upoznaju sa djelotvornim svojstvima vitamina C koji se nalazi u novom Anew Vitamin C serumu kao i sa anticelulitnim tretmanom kompanije Avon.

“Željeli smo pružiti pravi njegujući tretman svim damama koje brinu o svojoj koži i naravno vole Avon, zato je novi serum koji sadrži vitamin C pravi odabir. A kada se pobrinemo o koži lica, vrijeme je da posvetimo i pažnju koži tijela jer uskoro kreće sezona kratkih haljinica, šorceva i kupaćih kostima. Svaka dama želi izgledati najbolje moguće u periodu ljeta i celulit je nešto što nam svima zadaje glavobolje. Djelotvorni Avon Boost&Burn anticelulitni losion osiguraće prave rezultate čak i u kratkom periodu.” istaknula je Šejla Korjenić PR specijalista Avon Cosmetics Bosna i Hercegovina.

Šta je to vitamin C i kako nam koristi u njezi kože?

Nema djeteta koje nije imalo priliku da čuje za vitamin C. Dobar je u slučaju prehlade, kao i u svakoj drugoj prilici kad treba pospiješiti rad sopstvenog imunološkog sistema. Velike količine vitamina C pronalazimo u citrusnom voću, pa ipak, ono nije i jedini izvor ovog dragocijenog sastojka. A kako to vitamin C utiče na ljepotu? I može li nam pomoći da zadržimo blistav mladalački izgled?

Odgovor je potvrdan i stoga ova tema zaslužuje našu pažnju. Potraga za „čudom svih vremenaˮ odvija se već godinama, pa ipak, pojedini sastojci i formule u ovoj vječitoj potrazi nanovo se vraćaju. Upravo zato jer su djelotvorni. Takav je slučaj i sa vitaminom C, koji se iznova vraća u različitim verzijama preparata za njegu lica, obuhvatajući i one koji služe podmlađivanju i revitalizaciji.

Na koji način funkcionišu kozmetički preparati koji sadrže vitamin C?

Vitamin C je sastojak sa posebnim zaduženjem, a tu je i mnoštvo drugih zadataka koje on može da obavi. Kao prvo, on djeluje kao snažni antioksidans. Šta to znači u praksi? Bori se protiv slobodnih radikala, sprečava oštećenje ćelija i starenje kože. Zbog svojih korisnih svojstava on osnažuje krvne sudove, doprinosi njihovoj elastičnosti i ubrzava proces zaliječenja. Takva svojstva naročito su dragocijena za dame sa krhkim ili proširenim kapilarima, koje su sklone eritemu (crvenilu kože) i kuperoznoj koži, baš kao i onima koje muku muče, recimo, sa aknama.

Medicinski su dokazana i svojstva vitamina C u borbi protiv bora. Za mnoge žene on je veoma važan faktor budući da posvjetljuje mijesta na kojima je došlo do promjene u pigmentaciji kože, ublažava iritacije kože i bori se protiv njene dehidratacije time što stimuliše sintezu keramida potrebnog za zadržavanje vode.

Zanimljivo je istaći i to da vitamin C obavlja, takođe, i ulogu UV filtera – što, svakako, nije i celokupan spektar njegovih mogućnosti!

Kozmetički preparati sa vitaminom C: kome su namijenjeni?

Na ovo pitanje moguć je samo jedan odgovor – svima. Ovaj dragocijeni revitalizirajući sastojak donosi koristi sasvim malim djevojčicama, adolescentkinjama, 30-godišnjim ženama, baš kao i ženama u zreloj životnoj dobi.

Sasvim je jasno da izbor preparata za njegu ljepote treba prilagoditi potrebama kože, koje su kod svakog od nas različite, pa, opet, postoji jedan zajednički imenitelj, kao što su krema ili serum sa vitaminom C koje mogu podjednako nanositi i majka i kćerka.

Anew Vitamin C: tako moćan!

Serum Anew Vitamin C predstavlja sasvim novi proizvod sa dokazanom i potvrđenom učinkovitošću. 99% žena koje su isprobale ovaj proizvod potvrdile su postizanje efekta posvjetljenja kože zahvaljujući koncentraciji od 10% vitamina C u jedinstvenoj, patentiranoj formuli.

+Zbog čega je serum toliko poseban? Prije svega, zato što njegovi sastojci ostaju aktivni i djelotvorni od prvog pa sve do posljednjeg korišćenja.

Efekat posvjetljene, glađe i podmlađene kože dostiže se već nakon prve upotrebe. Nakon 2 sedmice tvoja koža će izgledati mlađe, punije i imaće glađu strukturu.

Dodatno proširi ova dejstva: uživaj u efektu podmlađivanja

Serum Anew Vitamin C pruža najbolje rezultate kad se koristi u kombinaciji s drugim preparatima iz linije proizvoda Anew. Ako imaš manje od 30-35 godina, isprobaj kombinaciju sa blagom kremom za ishranjivanje koja donosi sve potrebne sastojke i obezbjeđuje pravilnu hidrataciju. Za dame starije od 45 i one preko 55 godina, u kombinaciji sa serumom Vitamin C predlažemo kreme za učvršćivanje i revitalizaciju.

Ovakvom brigom o ljepoti vrijeme ne samo da se zaustavlja, već se ono vraća unazad.

Proljeće i borba protiv celulita

Proljeće je vrijeme kada se intenzivno posvetimo vježbanju, uvodimo nove laganije vrste prehrane i jednostavno uživamo u lijepom vremenu. Tada skidamo sa sebe tešku zimsku odjeću i oblačimo lagane i kratke odjevne predmete što nekim ženama predstavlja problem.

Celulit zadaje glavobolju brojnim ženama ali to ne mora da bude toliki problem.
Pored zdravih navika koje je potrebno da usvojimo i kojih treba da se pridržavamo jako je bitna i ispravna njega kože u borbi protiv celulita.

Unos tekućine u organizam je također velika tačka u borbi protiv tzv. “narandžine kore” kako celulit popularno nazivaju.

 

A djelotvorna njega podrazumijeva i djelotvoran tretman protiv celulita.

Avon Boost & Burn anticelulitni losion je intenzivni tretman koji zahvaljujući posebnim sastojcima djeluje i smanjuje intenzitet i dubinu i najozbiljnijeg celulita, pomaže poboljšanje procesa mikrocirkulacije i pomaže povećanje brzine razlaganja masnoća.

Kafa i glog kao sastojci za borbu protiv celulita?

Jedinstvena formula Avon Boost&Burn anticelulitnog losiona u sebi sadrži ekstrakte kafe i gloga koji se efikasno bore protiv celulita.

Ukusni napitak od kafe nije jedini način na koji je možemo koristiti. Kafa sadrži kofein koja čini da vaša koža bude čvršća, a u kombinaciji sa glogom pospješuje topljenje masnih naslaga.

Zato su ova dva sastojka bitni u borbi protiv celulita.

Avon ANEW Vitamin C serum pronađite u aktelnoj Avon brošuri po super cijeni od 19,90.

Avon Boost&Burn anticelulitni losion pronađite u aktelnoj Avon brošuri po super cijeni od 10,90.