Miro Težulat, dugogodišnji direktor kompanije Ledo BiH dobitnik posebnog priznanja za razvoj i doprinos FMCG industriji

Jučer je u Sarajevu održan peti po redu FMCG Summit by NLB Banka. Konferenciji je prisustvovalo više od 400 učesnika, predstavnika najvećih kompanija u BiH, distributera, proizvođača, predstavnika trgovačkih lanaca, ali i predstavnika vodećih kompanija iz regiona.

Na ovom događaju dodijeljena su i posebna priznanja za razvoj i doprinos FMCG industriji, a jedan od dobitnika ovog prestižnog priznanja je i dugogodišnji direktor kompanije Ledo u BiH, gospodin Miro Težulat.

U svojoj bogatoj radnoj i uspješnoj karijeri, 40 godina proveo je u FMCG sektoru, a od toga posljednjih 19. godina na poziciji direktora kompanije Ledo BiH.

Glavna poruka i zaključak konferencije jeste da je prehrambena industrija ključna za izvoz iz BiH i internacionaliziciju. Također, poseban značaj daje se kvaliteti i emociji, jer kvalitet i emocija prodaju i plasiraju proizvod na zapadna tržišta. Jedna od takvih uspješnih kompanija je i Ledo, vodeći prizvođač sladoleda i smrznute hrane u regiji.

Svojom visokom stručnošću i motivacijom zaposlenih udruženom s vrhunskom kvalitetom proizvoda i prodaje služe kao primjer u FMCG industriji.

Sa potrošačima grade odnos omiljenog i pouzdanog ”prijatelja cijele porodice”, sa kupcima je to odnos ozbiljnog i pouzdanog partnera, a u cjelokupnom okruženju stvaraju sliku dinamične, otvorene i u svemu vodeće kompanije.