Jučer je Grand kafa, za stanovnike Bijeljine i okoline, organizovala obilazak fabrike u mjestu Glavičice kod Bijeljine.

Vjerni potrošači Grand kafe koji su se javili na lokalne radio stanice, imali su priliku, na licu mjesta se uvjeriti kako se proizvodi njihova omiljena kafa. Budući da Grand kafa godinama gradi bliskost sa svojim potrošačima, ovog puta ih je odlučila upoznati sa cjelokupnim, savremenim procesom proizvodnje i pakovanja kafe. Osim što je ovo jedan od načina Grand kafe da im se zahvali za ukazano povjerenje, povod obilaska je bila i markica „Kupujmo domaće“ koja sada krasi pakovanja Grand kafe, ali i „Must have“ priznanje za kvalitet.

Prisutne je pozdravila Milanka Gligić, direktorica Grand Prom d.o.o. Bijeljina te ih upoznala o samom proizvodnom pogonu Grand kafe u Glavičicama.

„Grand kafa lansirana je u Bosni i Hercegovini u aprilu 2004. godine i od tada je lider proizvodnje kafe u BiH. Trenutno Grand Prom d.o.o. predstavlja najsavremeniji pogon za proizvodnju kafe. Kafa iz ovog proizvodnog pogona distribuira se na teritoriji čitave BiH i danas je ovo značajno tržište sa oko 3.000 tona godišnje proizvodnje i prodaje. Naš tim zaposlenih stručnjaka, stalnim ulaganjem u znanje i razvoj, omogućuje konstantan vrhunski kvalitet Grand kafe. Brendovi koje distribuiramo iz ovog proizvodnog pogona su Grand kafa Gold, Grand Aroma i Grand De Luxe “ – izjavila je gđa. Gligić.

Jasna Avdić, brand manager Grand kafe za BiH rekla je prisutnima da je Grand kafa željela lokalnom stanovništvu predstaviti fabriku iz njihovog komšiluka, upoznati ih sa proizvodnim procesom Grand kafe i sa radnim mjestima koje u Grand kafi obavljaju njihovi sugrađani. Istakla je da Grand kafu  predstavljaju brendovi: Grand Gold, Grand Aroma, Grand DeLuxe, Grand Black'n'Easy i Grand kafa instant portfolio.

Mi smo domaća kompanija koja ovo tržište snabdijeva kafom vrhunskog kvaliteta, brinemo o našim zaposlenima i nastojimo da ulažemo u zajednicu u kojoj poslujemo. Ono u šta smo željeli uvjeriti sve prisutne je selekcija najboljih vrsta i zrna kafe što je naš zaštitni znak i da je za nas ulaganje u kvalitet osnov dobrih rezultata”, izjavila Jasna Avdić.

U oblizak proizvodnog pogona Grand kafe, prisutne je povela Borjana Perendija, rukovodilac proizvodnje, koja im je na licu mjesta pokazala kompletan proces proizvodnje, tehnološku opremu, skadištenje, prženje, mljevenje, te pakovanje kafe.

Tajna savršene šoljice Grand kafe leži u pažnji, stručnosti i posvećenosti kojom se odnosi prema svakom zrnu, u prepoznatljivom mirisu i ukusu i povjerenju potrošača. Briga o kvalitetu kafe počinje još u izboru zrna sa plantaže, nakon čega slijedi proces najsavremenijeg mljevenja i pakovanja kafe, kako bi dobili savršen ukus Grand kafe u Šoljici.

I miris i ukus

Grand kafa