Autorica knjige Seks i grad, Candice Bushnell u augustu je objavila novi roman pod naslovom: “Ima li još uvijek seksa u gradu?”, čija su prava na korištenje kupili produkcijska kuća Paramount i Anonymous Content.

Predstojeća televizijska serija, za koju Bushnell postavlja izvršnu produkciju i za koju je napisala pilot scenarij, pratit će živote žena u New Yorku koje se probijaju kroz prijateljstvo, hodanje, brak i njihov seksualni život. Glavna razlika između ovog i izvornog Seks i Grada je u tome što su žene prikazane u svojim pedesetim i šezdesetim godinama života.

  • Izvorna knjiga i serija poslužila je kao kamen temeljac za cijelu generaciju žena, uključujući i mene,” izjavila je Nicole Clemens, predsjednica Paramount TV-a. “Oduševljeni smo što možemo nastaviti taj razgovor i predstaviti nedovoljno zastupljeno stajalište žena u njihovim 50-tim godinama i odgovoriti na pitanje “Da! U gradu još uvijek ima seksa! 

Bushnell je također otkrila njeno uzbuđenje zbog oživljavanja serije:

  • Nije nekad bilo tako. 50 godina – nekad je to značilo početak umirovljenja – manje radimo, trošimo više vremena na naše hobije s prijateljima, koji su poput vas klizili u ležerniji način života, ukratko, ljudi u dobi za umirovljenje nisu trebali činiti mnogo toga osim da postanu stariji i pomalo teži. Danas imati 50 je nešto sasvim drugačije, život vas može dovesti do preseljenja u drugu državu, neobaveznog seksa, možete u mnogo stvari početi ispočetka. To je upravo kako životi žena od pedeset ili šezdeset godina izgledaju danas i oduševljena sam što odražavam složenost njihove stvarnosti na stranici i sada na ekranu – rekla je Bushnell za Deadline. (elle.hr)