Autobiografija Michelle Obame ulazi u historiju literature. Knjiga će uskoro postati jedan od najprodavanijih mamoara od čak 10 miliona prodanih primjeraka širom svijeta, do danas

Memoar Michelle Obame “Becoming” je od kada je pušten u globalnu prodaju 31. oktobra objavljen na 31 jeziku. Audioknjiga Becoming, koju je napisala bivša prva dama, bila je najbrže rasprodana knjiga izdavača Penguin Random House.

Ukupna prodaja Michelline knjige u Velikoj Britaniji iznosi više od 600.000 primjeraka, što ga svrstava na 11. mjesto na popisu najprodavanijih memoara i autobiografija. Thomas Rabe, izvršni direktor njemačke medijske skupine Bertelsmann, rekao je:

“Vjerujemo da bi ti memoari mogli postati najuspješniji ikad”.

Njene promotivne ture također su bile vrlo popularne, treba napomenuti kako je njen prvi nastup uživo u Velikoj Britaniji u Royal Festival Hallu rasprodan za nekoliko minuta. Ulaznice za njen razgovor s Chimandom Ngozi Adichie izdane su za iznuđujuću cijenu koja se kreće od 4.000 na 72.000 funti.

“Ne mogu čekati da nastavim razgovore koji su za mene bili tako značajni i, nadam se, i za mnoge druge”, izjavila je Michelle o svojoj turneji povodom izdavanja autobiografije. (elle.hr)