3 stvari koje možeš priuštiti bez obzira na trenutne finansije

Smatrate li da samo bogati ljudi mogu uživati u luksuznim sitnicama? Dokazat ćemo vam suprotno i upoznati vas s dozom luksuza koji svakako možete i same priuštiti!

Luksuz ne znači nositi dijamante i odmarati se na Bahamima kad god poželite. Luksuz je sve ono što čini da se osjećamo posebno, što znamo da smo zavrijedili i što nas veseli. I ne mora koštati basnoslovno!

Donosimo vam listu barem 3 stvarčice u koje vrijedi investirati danas, sutra, sljedeći vikend… unatoč stanju vaših vlastitih finansija.

  1. Vrijeme

Neprocjenjivo je i nije na prodaju, a ipak ga možete pokloniti. Previše vremena dajemo problemima i obvezama, sebe stavljamo na zadnje mjesto rijetko ostavljajući vremena za kvalitetne, ispunjene trenutke. Zapravo bi sami sebi trebali značiti najviše: bez brige o sebi, ne možemo ni brinuti o drugima. Zato, ako svoje vrijeme smatrate luksuzom – pronađite ga i poklonite ga sebi!

Kako pronaći vremena ako ga nemate?

  • Odaberi prave prioritete
  • Nauči reći “ne”
  • Cijeni sebe, ti si osoba koja vrijedi tvog vremena
  • Pokloni sebi barem pola sata dnevno
  • Barem nekoliko puta godišnje iznenadi se slobodnim, bezbrižnim vikendom.
  1. Kućni SPA trenutak

I ponovo: ne morate otići baš na Bahame niti odsjedati u najluksuznijim hotelima (iako naravno zvuči odlično 😉 možete organizovati svoj luksuzni SPA trenutak u miru vlastite kupaonice, uz miris i svjetlo svijeća, s partnerom ili same.

Trebate ideju? Kućni SPA može biti zanimljiva mogućnost kako provesti vrijeme s prijateljicama: ubacite još i dobar film i kokice i luksuzna zabavna večer je zagarantovana!

  1. Mirisi

Moramo spomenuti i parfeme. Mirisi imaju potpuno zavodljivu moć i mogu radikalno promijeniti ne samo vaš izgled nego i vaše raspoloženje. Već samo maleni dodir parfema na vašem zapešću ili u kosi može učiniti da se osjećate zaista luksuzno, čak i ako nemate najtrendy torbicu ili ako vaši večernji planovi ne uključuju pozorišnu premijeru… miris koji volite uvijek će izmamiti osmijeh na vaše lice. I lica onih s kojima se susrećete. Koja je vaša omiljena mirisna kategorija, šta je za vas miris luksuza?

Luksuzni mirisni savjet: Isprobajte najnoviji Avonov parfem: Rare Flowers Night Orchid EDP i dozvolite da procvjetate poput najveličanstvenijeg rijetkog cvijeća. Dozvolite eleganciji noćne orhideje, senzualnoj slatkoći zlatne gardenije i egzotičnoj energiji gorke narandže da vas u trenu odvede u svijet mirisnog luksuza.

Parfem koji nas je potaknuo da u saradnji s našom poznatom dizajnericom Belmom Tvico Stambol obradujemo jednu maturanticu upravo haljinom koja nas podsjeća na ovaj miris.

Avon Rare Flowers Night Orchid EDP pronađite u Avon brošuri

50 ml, 24,90 + POKLON! Losion za tijelo