Superdry je prva prodavnica koja je otvorena u Bosni i Hercegovini u vlasništvu firme GEMA. Poslovnica se nalazi u Sarajevo City Centru na drugom spratu

Superdry je uzbudljiv savremeni brand koji se fokusira na visokokvalitetne proizvode koji spajaju starinsku amerikansku i japansku grafiku s britanskim stilom. Odlikuju se kvalitetnim tkaninama, autentičnim vintage pranjima, jedinstvenim detaljima, vodećom svjetskom rukom crtanom grafikom i prilagođenim ukrasima s različitim stilovima. Takva posebnost stekla je ekskluzivnu privlačnost brenda kao i međunarodnu slavnu ličnost.

Superdry ima značajnu i rastuću prisutnost širom svijeta, djelujući u više od  515 lokacija marke Superdry u 46 zemalja. Ima 139 trgovina u Velikoj Britaniji i kontinentalnoj Europi, 208 franšiznih i licenciranih trgovina, sve osim jedne izvan Velike Britanije, i 168 koncesija.

Superdry.com  sigurno prodaje više od 100 zemalja širom svijeta, a djeluje na 21 međunarodnoj web stranici. Superdry važi za najinteresantiji brand na tržištu širom svijeta!