U Pozorištu Mladih, u četvrtak (21. Marta), u 20 sati nastupit će bivša balerina NPS Danijela Knežević sa svojim timom

– S velikim zadovoljstvom najavljujem Performance “Nostalgia” i Koncert Flamenco Balcanico. Ideja Performansa “Nostalgia” je inspirirana mojim ličnim životnim iskustvom i emocijom. Veoma me raduje što ću na sceni biti sa svojim dragim kolegama i umjetnicima i ponovo plesati na pozorišnim daskama u svom gradu, s obzirom na to da sam već nekoliko godina nastanjena u inostranstvu, Španiji i Njemačkoj – kazala je Danijela i dodala:

Velika čast mi je najaviti velikog virtuoza flamenko gitare koji nam dolazi iz Madrida, Jeronimo Maya. Zajedno s pjevačicom Meritom Bavčić pokrenut je projekat pod nazivom Flamenco Balcanico koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Španije. Merita Bavčić je boravila jedno vrijeme u Granadi, kolijevci Flamenka i učila od najboljih.

Cilj i vizija projekta je izgraditi most dvije kulture i tradicije, te spojiti u Čaroliju. Radi se o Fuziji Flamenka što podrazumijeva miješanje balkanske muzike, romske narodne makedonske pjesmu, sefardsku muziku, te divnu sevdalinku upakovanu sa Flamenkom.

Sa svojim talentom i velikim iskustvom premijerno će ih podržati percussionista, solista Filharmonije u Narodnom Pozoristu, F. J. Aki. Daniela Knežević.