Hause.ba i Panorama Sole organiziraju prvu strukovnu konferenciju na temu arhitekture i građenja u BiH

Prva Regionalna konferencija arhitekture i graditeljstva – House'19 održat će se u Sarajevu, 28.marta 2019. godine u Hotelu Hills, u organizaciji portala House.ba i kompanije Panorama Sole. Konferencija je posvećena građenju, arhitekturi i urbanizmu, a cilj je izgradnja platforme koja će omogućiti razmjenu i raspravu stručnjaka o iskustvima, istraživanjima, idejama i tehnologijama, praktičnim i teoretskim područjima te stvoriti prostor za stvaranje trendova u oblasti arhitekture i građenja u Bosni i Hercegovini i regiji.

Stručnjaci će pružiti jedinstven uvid u današnje trendove arhitekture i graditeljstva, na koji način će se graditi objekti budućnosti te kako se mijenjaju načini na koji rade. Učesnicima  će se obratiti najrelevantnija arhitektonska imena iz regije i Europe. Svoje radove i trendove prezentirat će Amir Vuk Zec – arhitektonski studio Zec- BiH, Marko Dabrović – arhitektonski studio 3LHD – Hrvatska, Vladimir Gugl – arhitektonski studio Gugl – Srbija, Franco Vittor – Calligaris – Italija, Dejan Racić – Porcenalosa Grupo – Španija te Admir Delalić, Vaillant – BiH.

Na konferenciji House’19 ugostit ćemo više od 300 učesnika, arhitekata, građevinskih inženjera i radnika, akademsku javnost, istraživače, studente, proizvođače, predstavnike državnih institucija za razvoj infrastrukture i mnoge druge.

Konferencija će pokrenuti razmišljanja o današnjim trendovima te izazovima u arhitekturi i graditeljstvu, kao i razgovore o tome na koji način se naše već izgrađeno okruženje može oblikovati kako bi bilo ljepše, funkcionalnije te  kako poboljšati ljudsko iskustvo kroz izvrsnost i raznolikost dizajna i arhitekture.

House.ba je vodeći bosanskohercegovački portal za uređenje enterijera/eksterijera, koji kroz savremeni koncept i različita tehnološka rješenja, radi na međusobnom povezivanju firmi, čija je djelatnost vezana za opremanje i uređenje enterijera/eksterijera, kao i sa krajnjim korisnicima usluga. Osim mogućnosti izbora i kupovine namještaja i aksesoara u sekciji „Online Shop“, na portalu se mogu pronaći informacije o kompanijama i dizajnerima te magazin koji nudi zanimljive i korisne informacije iz oblasti opremanja, uređenja i održavanja interijera i eksterijera.