Prijedlog za današnji ručak

PRIPREMA

Tikvice izrezati na kriške 6 mm debljine, očistite paprike i narežite na 3 cm velike komade. Stavite povrće u veliku posudu.

U maloj zdjeli pomiješajte ulje, soja umak, sok od limuna i bijelog luka. Prelijte preko povrća, promiješajte, poklopite i marinirajte najmanje pola sata u frižideru.

Zagrijte roštilj na srednje jakoj vatri (200 stepeni). Na rešetku stavite lagano zamašćenu keramičku ploču, zagrijte ploču. Istresite povrće i pecite 10-15 minuta, miješajući povremeno. Umjesto keramičke ploče, možete koristiti aluminijske posudice za pripremu i pečenje hrane. Napunite ih povrćem ,stavite na ugrijani roštilj i pecite dok povrće ne omekša.

SASTOJCI
• 8 osoba
• 1 srednja zelena tikvica
• 2 crvene paprike
• 2 žute paprike
• 1 srednja žuta tikvica
• 2 luka
• 250g šampinjona
• 250g cherry paradajza
• 120ml maslinovog ulja
• 120ml umaka od soje
• 120ml soka od limuna
• 1 glavica bijelog luka, zdrobljen