U subotu, 16. marta s početkom u 12:00 sati, u Kinu Meeting Point, održat će se premijerno prikazivanje filma “The Breadwinner”.

Zbog svoje jake poruke i emotivne priče koju prenosi na gledatelja, film je nominiran za Oscara za najbolji animirani film. Film je producirala Angelina Jolie, a radnja filma se dešava 2001. godine u Afganistanu, koji se nalazi pod talibanskim režimom.

Ukoliko želite da budete gosti festivala i da premijerno pogledate film “The Breadwinner”, pošaljite svoje podatke na našu mail adresu ladiesin@altermedia.ba, čim prije!

Najbržih 5 čitatelja portala, osvojit će po 2 ulaznice za premijerno prikazivanje filma.

Sretne dobitnike proglasit ćemo u četvrtak (14.03), tačno u podne

O filmu:

Kada njen otac biva uhapšen bez upozorenja, Parvanina majka ostaje sama. S obzirom da je u Kabulu i dalje na snazi Zakon o zabrani odlaska žena i djevojaka u javnost bez muškarca, Parvanina majka se izlaže tom riziku ali na kraju biva pretučena.

Parvana je primorana da odsiječe kosu i prerušava se u dječaka da bi izašla u javnost i postala jedini hranitelj svoje porodice. Tada upoznaje djevojku po imenu Shauzia koja je također obučena kao dječak iz istog razloga. Shauzia uči Parvanu kako da zarađuje novac na ulicama Kabula, a Parvana brzo uči.

LINKOVI:

THE BREADWINNER – Trailer

https://youtu.be/yQBQw-Bh1pg

HOW ANGELINA JOLIE HELPED MAKE “THE BREADWINNER“

https://youtu.be/a5S0zX8ErRU