Proteklih mjesec dana obilježili su modni događaji. Bilo je nemoguće ne primijetiti da je u Kopenhagenu, Stockholmu, Londonu, Parizu, New Yorku i Milanu uporno ponavljan isti “modni obrazac ponašanja”. Tačnije, modne piste i različiti događaji jasno su nam dali do znanja da će u narednim mjesecima vladati čak pet efektnih boja

Evo o kojim je bojama riječ:

Baby plava

Ova nježna nijansa bez problema može podignuti svaku odjevnu kombinaciju, bez obzira odlučite li se nositi samo nju ili pak njome upotpuniti druge boje.

Boja ciklame

Ako želite biti sigurni da ćete biti primijećeni, u vašem ormaru bi se trebalo nalaziti posebno mjesto za komade u boji ciklame. Ova nijansa se savršeno uklapa s bijelim, kremastim, crvenim, drugim nijansama ružičaste ili pak crnim komadima.

Boja lavande

Hrabar ton vašem stilskom izražavanju dodat ćete ako u vaše odjevne kombinacije dodate samo jedan komad u ovoj nijansi, a nećete pogriješiti ni ako se odlučite za jednobojnu ljubičastu kombinaciju.

Tamnozelena

Iako mnogi ne znaju što bi tačno s ovom bojom, nije je nimalo teško kombinirati. Odlično se slaže uz neutralne nijanse poput bež, crne ili bijele, a ništa lošije neće izgledati ni ako je kombinirate s drugim nijansama zelene.

Senf žuta

Ovu boju ili volite ili mrzite. Između ne postoji. No činjenica je da je posljednjih mjeseci osvojila srca brojnih trendseterica i tako pronašla put i do mnogih drugih ljubiteljica mode. (Index.hr)