Recenzija: Samra Menzilović-Ćatić

Suha kosa je oduvijek nešto sa čim se moram boriti, kovrdžava, a pri tome još i hemijski tretirana zasigurno znate sa čim se jedna žena sa takvom kosom mora boriti.

Svoju kosu tretiram od svoje 21. godine i nikad to ne bih napravila jer sam nezadovoljna bojom kose, već sto su se već tada pojavile prve sijede. Pored dobrih gena od majke sam dobila i sijede, ajd da ne bude da se sad žalim, naslijedila sam čvrstu i jaku kosu, doduše malo suhu i sa dosta sijedih. Njega moje kose je iscrpljujuća kako za kućno tretiranje tako i salonsko, i zaista moram voditi računa kako o farbama koje koristim tako i šamponima i maskama. Kod mene nikad ne dolazi u obzir sam regenerator uvijek moram koristit i masku za kosu.

Šampon Precious Argan Colour je otkriće kad je moja kosa u pitanju. Sastav u čijem šamponu ima arganovog ulja je defitivno najbolja predispozicija da ću taj proizvovod probati, a zasigurno mu se i vratiti.

Precious Argan šampon za farbanu kosu predstavlja novi, inovativni proizvod za njegu farbane kose. Zahvaljujući svojoj specijalnoj formulaciji, ovaj šampon štiti boju od izbljeđivanja, dok arganovo ulje u kombinaciji sa izuzetnim sredstvima vraća kosi sjaj i elastičnost. Već u prvoj primjeni ovog šampona sam uvidjela da se boja manje ispire i da je kosa sjajnija, boja intenzivnija. Takav učinak sam imala i do osam sedmica od prvog farbanja. Meni je iznimno važno da kosa nakon par pranja ima sjaj i da je elastična pogotovo moja kosa koja se često tretira radi snimanja.  Šampon kao i maska ima intenzivan miris, tekstura je kremasta i zaista se može osjetiti ulje argana u strukturi. Ambalaža je lijepa i orijentalna kao i cijela linija PRECOUS-a, i ono što je još sjajno je količina šampona. U pakiranju dobijete 500 ml i može vam zaista dugo trajati. I ono što je veoma važno šampon ne sadrži parabene, alkohol i konzervanse.

Precious Argan Repair Hair Mask je hranjiva maska koja obnavlja oštećenu i suhu kosu. Nanosi se na opranu kosu i nakon 3-5 minuta temeljno ispere. Moram napomenuti da masku uvijek držim malo duže od predviđenog, najmanje 15 minuta. Možda griješim, ali čini mi se da mojoj kosi to jako prija.

Ambalaža je lijepa, ima jedinstven dizajn, ali se oblikom ne razlikuje od drugih proizvoda ove vrste.

Precious Argan Repair Hair Mask ima savršenu teksturu, idealnu gustinu i odlično se dozira. Miriše savršeno, nakon svake upotrebe cijelo kupatilo miriše satima, a kosa danima. Miris je orjentalni, prilično je intenzivan, ali je jako prijatan.

Masku nanosim na ostatak 2/3 kose, nikako na sam korijen, dobro raščešljam kosu i ostavim da proizvod djeluje. Nakon toga kosu dobro isperem prohladnom vodom (nikada nemojte koristiti vruću vodu za ispiranje maske/regeneratora). Odmah nakon toga ćete primjetiti da je kosa mekana i da neodoljivo lijepo miriše, a nakon feniranja da je dlaka glatka i puna, a kosa sjajna i veoma poslušna!

Ukoliko imate gustu i dugu kosu, količina od 250 ml će vam biti dovoljna i za mjesec ipo dana upotrebe, naravno zavisi i koliko često perete kosu.

Zdrava i njegovana kosa je uvijek u modi, stoga moje dame birajte pažljivo proizvode sa kojima tretirate svoju kosu.