Kada poželite svoja nepca počastiti nečim finim, toplim i mirisnim birajte ukusne krem supe

Sastojci:

Za 4 osobe

• 400 g pilećih prsa (s kostima i kožom)
• 300 g šampinjona
• 200 g krompira
• 100 g crvenog luka
• 40 ml suncokretovog ulja
• 60 g maslaca
• 100 ml vrhnja za kuhanje
• 1 grančica koromača
• 50 g mrkve
• 80 g korijena celera
• 50 g korijena peršuna
• so
• biber u zrnu

Pileća prsa kuhajte s korjenastim povrćem uz dodatak soli i 2 – 3 zrna bibera, tako ćete dobiti temeljac za supu od šampinjona.

Luk sitno nasjeckajte, krompir ogulite i narežite na kocke, očistite i nasjeckajte šampinjone.

Na ulju popržite sjeckani luk, dodajte krumpir i listiće maslaca, miješajte pomalo podlijevajući temeljcem da maslac emulgira i juhi da kremoznost.

Dodajte pola sjeckanih šampinjona, kuhajte na laganoj vatri dok krompir ne omekša.
Miksajte štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće, dodajte preostale sjeckane šampinjone, posolite i nastavite kuhati.

U međuvremenu očistite kuhanu piletinu od kože i kostiju, narežite na komadiće.

Dodajte u supu meso i vrhnje za kuhanje, kratko prokuhajte.
Juhu prije posluživanja dekorirajte grančicom koromača.

Prijatno!