Tri pune godine su trajali radovi na novom ekskluzivnom butiku kuće Chanel, smještenom na adresi Rue de Cambon 19 koji se prostire na impresivnih 1000 kvadratnih metara u potpunosti posvećenima svim Chanelovim kolekcijama

Njujorški arhitekt Peter Marino i njegov tim su restaurirali i transformirali tri stare građanske zgrade u ovaj Chanel raj, koji već dočekuje svoje prve kupce.

Chanelova historija s ulicom rude de Cambon seže sve do samih početaka kuće kada je Mademoiselle Chanel 1918. godine kupila zgradu na broju 31 i preuredila je tako da je u prizemlju bio Chanel butik, na drugom spratu je živjela, a ostale spratove su zauzimali saloni gdje se stvarao haute couture.

S novim prostorom na broju 19 Rue De Cambon je službeno postao ulica u kojoj je sve podređeno Chanelovoj estetici.
Prilikom restauriranja prostora arhitekti su pazili da ne naruše historijski sklad građevina koje su spojili u jedan veliki prostor.

Od prvog do četvrtog sprata cijeli je prostor obasjan prirodnim svjetlom kako bi kupcima bilo što ugodnije boraviti u dućanu. Na podu je postavljen specijalno izrađeni Versailles parket, dok su zastori ručno izvezeni u kultnoj kući House of Lesage koja dorađuje Chanelove couture kreacije.

Prizemlje zauzimaju cipele i beauty dio gdje možete pronaći sve Chanelove parfeme i kozmetiku. Na prvom spratu je pravo carstvo torbica, nakita i kožne galanterije. Ostala tri sprata su posvećena modi.
Na drugom spratu vas tako očekuju ready to wear, cruise, Metiers d’art, Coco Neige i Coco Beach kolekcije. Na 3. i 4. katu su smješteni privatni saloni gdje se možete naručiti za fitting i dobiti personaliziranu uslugu. (zene.ba)