Ona nema hemijskih i vještačkih sastojaka. Zato ne izaziva iritacije, a što se duže koristi efekti su bolji

Broj prirodnih kozmetičkih brendova stalno raste na tržištu. I ne čudi što je to tako. Bez obzira na dinamiku koju je donijelo novo doba, savremeni čovjek je shvatio da se barem jednim dijelom mora okrenuti sebi, svojim izvorima, odnosno, prirodi.

Koža je najveći organ. Ona nam omogućava da opipamo i osjetimo naše okruženje. Ako vodimo računa o tome šta jedemo, onda bismo također trebali obratiti pažnju na sastojke sadržane u preparatima koje koristimo za njenu njegu.

Kozmetika bazirana na prirodnim sastojcima prijateljski je nastrojena prema planeti Zemlji, njena proizvodnja je ne zagađuje, a blaga je i prema čovjekovom organizmu.

U prirodne preparate se ne moraju dodavati velike količine mirisa kako bi se prekrio miris hemijskih sastojaka. Sve je nježno, a opet moćno po djelotvornosti. I najvažnije – prirodna kozmetika ne izaziva iritacije.

Ljekovite biljke kao i sva druga blaga prirode, poput minerala, u proizvodnji prirodne kozmetike pokušavaju se dalje obrađivati opet na prirodan način kako bi se iz njih uspjelo izvući sve ono što je dobro za čovjeka.   

Ako su vam važni anti-age efekti krema koje koristite, vrijedi znati da se sastojci koji djeluju na smanjenje bora također mogu pronaći u prirodi. Proizvođači prirodne kozmetike sa žarom traže zanimljive biljke po cijelom svijetu, istražuju ih i dolaze do novih spoznaja. Tako, naprimjer, biljka Acmella oleracea iz Južne Amerike utječe na kontrakciju mišića djelujući kao botoks iz prirode.

Mrtvo more važi za prirodnu fontanu mladosti. Historijski je poznato po svojim izvanrednim koristima za zdravlje i ljepotu, jer sadrži jedinstvene minerale koji se ne mogu pronaći ili proizvesti nigdje drugo. Zbog visoke stope saliniteta, u Mrtvom moru mogu preživjeti samo veoma otporni mikroorganizmi. Tu je i najznačajnija alga Dunalliela Salina, bogata snažnim antioksidantima, koja kožu hidratizira s visokom koncentracijom beta-karotena. Rezultati procesa koji nastaju ogledaju se u podmlađivanju i poboljšanju stanja ćelija kako bi se spriječile bore i očuvala gipka koža.

Optima Hydrating Day Cream

(normalna i suha / normalna i masna koža)

Bogata kombinacija ulja sjemenki grožđa, nevena i maslina, shea putera i minerala iz Mrtvog mora zateže kožu lica, sprečava znakove starenja i zadržava dnevnu svježinu.

Cijena: 213 KM

Aqua Mineral BiH

  1. sprat, SCC Sarajevo

 Replenishing Night Cream

Izvanredna formula sadrži okrepljujući shea puter, ulje sjemenki boražine, ulje žutog noćurka, ulje jojobe i ulje šipka, kao i čudesne minerale iz Mrtvog mora, vitamine E i C, te duboko njegujuće Dunaliella alge za povećanje zadržavanja vlažnosti kože.

Cijena: 213 KM

Aqua Mineral BiH

  1. sprat, SCC Sarajevo