Na najslađi način koncu je priveden Sarajevski festivala tuzirma – oboren je Guinnessov rekord u pripremanju i serviranju palačinaka na platou centra Skenderija

Organizatori ovog događaja su “Klub ljubitelja palačinaka” i Udruženje kuhara BiH, a Podravka se pobrinula za vrhunski okus palačinaka svojim slatkim namazima. Ovome kulinarskom pothvatu pridružili su se  kulinarski majstori i ljubitelji kuhanja i iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, a nekoliko njih je došlo čak iz Švedske. U povijesnom pothvatu za Guinnessa sudjelovali su i učenici Srednje stručne škole “Džemal Bijedić” Goražde, Srednjoškolskog centra Hadžići i Srednje ugostiteljsko-turističke škole Sarajevo.

Dojučerašnji Guinnessov rekord u serviranju palačinaka nadmašen je za čak 1.470 palačinaka. Njih čak 14.186, namazano je Lino ladom Gold i Podravkinim marmeladama i pekmezima, a nakon toga su  upisane u knjigu Guinnessovih svjetskih rekorda. Dio palačinaka podijeljen je okupljenima koji su bodrili sudionike obaranja rekorda, dok je veći dio njih dostavljen socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, domovima za nezbrinutu djecu, domovima za zbrinjavanje starih lica, kao i migrantima i drugima koje je ova gesta obradovala. Za distribuiranje je bila zadužena organizacija Pomozi.ba.

„Čast nam je bilo sudjelovati u ovome slatkome događanju i čestitam svima koji su doprinijeli obaranju rekorda danas. Svi prisutni su se tijekom cijeloga dana mogli zasladiti našom Lino ladom Gold, rađenoj po premium recepturi, koju već možete pronaći u dućanima diljem Bosne i Hercegovine, a vjerujem da su najmlađi posebnice uživali u druženju sa našom maskotom, medvjedićem Linom. Podravka u BiH se već tradicionalno rado odaziva i pomaže poduhvate poput ovoga, a radosni smo da smo danas u timovima koji su vrijedno radili za Guinnessa mogli vidjeti veliki broj mladih ljudi, posebice učenika strukovnih škola. Čestitam svima, i ne krijemo ponos što smo dio ekipe za Guinnesa“, rekla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke BiH.

Ekipa od više od stotinu ljudi, koji su u smjenama sinkronizirano pripremali smjesu, razvijali ju i na naposljetku mazali Podravkinim slatkim blagom, osam sati je neprekidno radila na ovome značajnome poduhvatu uz gromoglasnu podršku okupljenih posjetitelja na platou Skenderija. Pod budnim okom sudaca koji su nadgledali tijek i regularnost ovoga slatkoga događanja, obavljeno je prebrojavanje i proglašenje novoga rekorda – 14.186 palačinaka, što je za 1.470 bolje u odnosu na stari rekord iz Moskve, koji je iznosio 12.716 komada.