Max Factor i make up artistica Nerma Ibrulj su u predivnom ambijentu salona Kultura Ljepote ugostili mnogobrojne blogerice i novinare, te predstavili novitete za predstojeći period.

Svi prisutni su uz Nerminu pomoć imali priliku saznati karakteristike novih proizvoda te ih isprobati na licu. Početak večeri je obilježila mala make up radionica u kojoj su gošće same nanosile proizvod po proizvod iz nove kolekcije.

Nakon što su se Max Factor i Nerma Ibrulj pobrinuli da sve gošće izgledaju besprijekorno, zabava se nastavila uz koktele i zanimljive igrice koje su nasmijale sve prisutne.

Novitet branda Max Factor je Radiant Lift kolekcija koja je namjenjena svim ženama koje žele blistav i mladolik izgled kože uz dugotrajnost. Radiant Lift puder, uz četiri dodatna nova i inovativna  proizvoda, dizajnirani su s renomiranim makeup umjetnicima kako bi odgovorili na potrebe svake žene.

Do sada, većina žena zna za važnost pripreme kože prije nego što nanesu puder, i tu na scenu dolazi primer Max Factor Illuminating i Hydrating Primer koji je odličan proizvod za kreiranje baze za nastavak šminkanja.

Zvijezda večeri je bio novi Max Factor Radiant Lift puder. Dugotrajna pokrivenosti i luksuzna formula koja je obogaćena hijaluronskom kiselinom, osmišljenom kako bi učinkovito doprinijela hidrataciji kože. Infuzija mikro-bisera koji klize po koži kako bi se smanjila pojava sitnih linija i  zaštitni SPF 30 pomaže u sprečavanju znakova starenja i oštećenja UVB zrakama. Radiant Lift Foundation namijenjen je ženama koje žele postići prirodno blistavu i besprijekornu kožu sa efektom koji traje.

Nakon što su nanijele Max Factor Radiant Lift Foundation puder, Nerma je preporučila učesnicama radionice da nanesu Radiant Lift Concealer na područje ispod očiju.  Za to odmaran, sjajan, zdravi završetak pobrinuo se  Max Factor Miracle Glow Pro Iluminator.

Svi prisutni su imali priliku da isprobaju i prvi sprej za setovanje od Max Factora. Novi Max Factor Max Factor Lasting Performance Setting Spray  fiksira make-up i do 8 sati. Obogaćen ekstraktom krastavaca, sprej će vas osvježiti i osigurati tokom dana.