U botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja sinoć (08.08.) je održan ljetni tematski Ladies & Gentlemen event, a u sklopu Ladies In koncepta događaja koji se organiziraju svakog mjeseca u 4. bh. grada, Tuzli, Banja Luci, Mostaru i Sarajevu,  s ciljem promocije kulture, ženskog poduzetništva i isticanja važnosti žene u bh. društvu

Ovoj gala večeri i jedinstvenom događaju, koji nosi snažnu poruku, prisustvovalo je više od 600 zvanica iz kulturnog, javnog i biznis svijeta, koji su pokazali koliko je podrška važna u svakoj sferi života.

Centralni dio programa bila je panel diskusija o temi “Jedni drugima smo podrška”. O ovoj temi govorili su Berin Alagić, Mirsada Hukić, Lidija Žigić i Erna Saljević, koji su istakli važnost podrške kako u poslovnom, a tako i privatnom okruženju.

Program se nastavio muzičkim performansom uz zvuke piana, sjajnu Lejlu Piljević, poznatu bh. violinisticu i moderne zvuke Red Bull DJ-a.

Za sve ljubitelje modnih trendova upriličen je i Fashion Show by Granoff i Astra i Borovo, a u performansu su sudjelovale i kompanije Orbico Beauty i Gorenje, čiji su frizeri i vizažisti brinuli o izgledu modela.

Brendiranim Ladies & Gentlemen vozilima, Seat kutak plijenio je pažnju prisutnih.

PROJEKT SU PODRŽALI:

Zlatni sponzori: Kompanija Orbico Beauty sa brandovima: Gucci, Bvlgari, Estee Lauder, Antonio Banderas, Shakira i Benetton.

Zlatni sponzor je i kompanija BH Telecom, koja je u sklopu kampanje DOBRE PRIČE NASTAVLJAMO, podržala i Ladies In koncept.

Srebrni sponzori: Porsche BH sa brandom SEAT, Astra i Borovo, Granoff i Restoran Libertas

Prijatelji projekta: Gorenje, Mak Zara, Vinarija Tolj, Red Bull i Sarajevski kiseljak

Medijski partneri:

Hajat tv, Tv1, Pink BH, Eksluziva, Senzacija, Ladies in magazine, ladiesin. ba

 Rekli su…

“Uvijek smo ovisni o nekoj podršci! Podršci roditelja, prijatelja, partnera, kolega, poslovnih partnera. Uspjela sam dosta toga uraditi, upravo, zahvaljujući podršci najbližih. Uvijek sam bila entuzijasta, zaljubljenik u svoj posao, zaljubljenik u mikrosvijet. Radila sam i radim dušom, ljudi to znaju prepoznati i dati podršku. Ništa ne dolazi samo od sebe. Moramo biti borci. Sve što se lijepo traži, može se i dobiti. Pružajmo podršku, borimo se za nju i tražimo je”, rekla je Mirsada Hukić, akademik, prof. dr., vlasnica i osnivačica laboratorije “Nalaz”.

“Za uspjeh nam je potrebna podrška, prvenstveno, iz vlastite kuće. Ako nemamo podršku partnera, onda je teško postići sve ono što smo zacrtali. Smatram da je u našoj prirodi da jedni drugima pružamo podršku, te da jedni drugima prenosimo znanje. Nismo se rodili uspješni. Trebalo je krenuti od nule. Treba dosta, truda, rada, discipline. Posebno je lijepo vidjeti kada se dame podržavaju. Istinski se radujem vidjeti lijepu i uspješnu ženu. Pohvalila bih Ladies in zajednicu koja slavi ženu i žensko poduzetništvo. Podržavajmo se! Nije sve u kreditima ima nešto i u prijateljstvu”, izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB banke.

“Žena je ženi drug”, na Instagramu imam taj #hashtag. Žena ženu mora podržavati. Zahvaljujući ovakvim događajima svijest se budi i svakim danom smo jedna drugoj sve veća podrška. Trebamo podršku, trebamo je tražiti, pa čak i onda kada šutimo i kada nam je potrebno rame za plakanje”, zaključila je Erna Saljević (“Diva is back”), digital marketing stručnjakinja i influencerka.

“Trebali bismo biti primjeri jedni drugima, ako želimo podršku. Bitno je da drugima pokažemo i prenesemo svoje znanje. Tada ćemo biti mnogo više sretniji i uspješniji”, rekao je Berin Alagić, direktor farmaceutske kompanije.