Torta ili kolač od sira brojnima je omiljeni ljetni desert. Osvježavajući, ukusan i, najvažnije, lagane teksture koja ne opterećuje želudac. Ukoliko niste raspoloženi za pravljenje torte od sira, evo kako brzo i lagano može napraviti podjednako ukusan desert, a da čak ne koristite rernu

Podloga:
– 50 g integralnog keksa
– 25 g putera omekšanog na sobnoj temperaturi

Krema: 
– 100 g grčkog jogurta
– 50 g svježeg krem sira
– 75 g slatkog vrhnja
– 1 žlica šećera u prahu

Preljev: 
– 250 g šumskog voća
– 1 kašika šećera
– 1 kašika svježe cijeđenog soka limuna

Priprema: 
1. Keks sameljite i pomiješajte s puterom rastopljenim na sobnoj temperaturi. Smjesu rasporedite u 3 čaše te zbijte pomoću oblog dijela žlice, te ostavite u frižideru dok pripremate ostatak kolača.

2.
Slatko vrhnje istucite sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto, jogurt izmiješajte sa svježim sirom i dodajte u tučeno vrhnje. Sve sastojke nježno miješajte dok se ne sjedine. Kremu dodajte na pripremljenu podlogu od keksa i ponovno sve vratite u frižider na najmanje sat vremena.

3.
U međuvremenu nasjeckajte šumsko voće na sitno i prebacite u lončić, dodajte šećer i limunov sok te stavite u lončić i kuhajte na laganoj vatri oko deset minuta uz neprestano miješanje. Smjesu ostavite da se ohladi i potom je dodajte na prethodnu kremu. Vratite u frižider do posluživanja.

Savjet: Doza navedenih sastojaka dovoljna je za 3 porcije deserta ili manje ovisno o veličini čaše. Voće u preljevu možete mijenjati po želji, ali uz sir najbolje odgovara kiselkasto voće poput višanja, malina, kupina i svih vrsta bobičastog voća. Prijatno.