Industrija sporta i lifestyle-a probija se prema vrhu najuspješnijh industrijskih grana, stoga ne čudi činjenica da sve veći broj kompanija svoje brandove promoviše upravo kroz projekte vezane uz sport, zdravlje i lifestyle.  Amela Mehić, direktorica kompanije Maxima, svoje dugogodišnje iskustvo u marketingu i brandingu usmjerila je upravo na projekte usko vezane uz sport, kreirajući marketing agenciju koja svojim klijentima nudi sveobuhvatnu uslugu i strateško pozicioniranje brandova kroz sponzorstva kastimiziranih projekata i evenata u segmentu sporta i životnog stila. Evo kako izgleda njena svakodnevnica

Priredila: Indira Delić, foto: Edvin Kalić

 7:00

– Ukućani su ranoranioci, pa uživamo u našim jutarnjim trenucima. Dok djeca doručkuju, zajedno pravimo planove za poslijepodne i vikende. Početak diktira atmosferu cijelog dana, stoga ostavljamo dovoljno vremena da se ujutro bavimo “zabavnim temama”, prije samog polaska u školu i na posao.

 8:30

– Po dolasku na posao odvajam vrijeme za svoju omiljenu jutarnju rutinu, kafu i sok od povrća i voća u Avalon Vitamin baru. Izazov je odvojiti vrijeme za sebe prije nego što zaronim u radne obaveze, stoga je ovaj period rezerviran za kratko uživanje i kvalitetno planiranje radnog dana. Ako ostanemo posvećeni dobrim jutarnjim navikama, ostatak dana se osjećamo produktivnije, te smo spremniji da se nosimo sa svim izazovima.

 10:00

– Prvi sati radnog dana najbolje su vrijeme za procjenu prioriteta i fokusiranje na najbitnije obaveze. Uvijek nastojim izbjeći “zamku inboxa” i ostati fokusirana na ono što je zaista važno uraditi taj dan. Posao kojim se bavim je inovativan, dinamičan i kreativan. Svoje dugogodišnje iskustvo u marketingu i brendingu usmjerila sam na projekte usko vezane uz sport i lifestyle, kreirajući marketing agenciju koja svojim klijentima nudi sveobuhvatnu uslugu i know-how iz svijeta sporta, kreiranja korporativne kulture koja promovira zdravlje i dobrobiti uposlenika, kao i strateško pozicioniranje brendova i kompanija kroz sponzorstva projekata i evenata.

12:00

– Sastanci uz ručak uvijek su produktivniji, stoga je sredina dana uglavnom period koji koristim za radni ručak bilo da je to s klijentima, saradnicima ili kolegama.

 15:00

– Neizostavan ritual moga radnog dana je trening. Dopuštam sebi ovaj sitni luksuz da na sat vremena sve ostavim po strani, ukradem malo vremena od posla i drugih obaveza i odradim kvalitetan trening nakon kojeg svježe krenem u drugi dio dana.  Trening mi, nekako, dođe kao restart dana.  Maksimalno koristim tu prednost što se fitness centar Avalon nalazi u neposrednoj blizini moje kancelarije, što mi ujedno ne ostavlja prostore za bilo kakve izgovore.

17:30

– Ovo je period kada je “naš krug od 5” ponovo na okupu.  Suprug i ja uživamo kuhati i spremati večeru.  Ovo je prilika da jedni drugima ispričamo sitnice koje su obilježile taj radni i školski dan, da se smijemo dječijim interpretacijama situacija i događaja s kojima su se susreli u školi ili na treningu i uživamo gledajući našu najmlađu princezu kako polako preuzima dirigentsku palicu u porodici.

18:30

– Planina, skijanje i druženja sa skijaškom zajednicom naša su svakodnevnica, razonoda i prioritet nad ostalim dnevnim obavezama. Svaki slobodan trenutak koristimo za pobjeći na planinu, uživati gledajući dječake kako treniraju, osvajaju nove zavoje, nove planinske vrhove. Živjeti u neposrednoj blizini skijališta i moći pobjeći na skijanje nakon radnog dana je neprocjenjivo bogatstvo koje maksimalno koristimo.

 23:00

-Vrijeme kada sve utihne i kada se sa zadovoljstvom osvrnem na protekli dan prije odlaska na spavanje.