Ljubiteljice šminke znaju da su prsti nepogrešiv alat za nanošenje tekuće podloge. No, za besprijekoran “look” potrebni su i kistovi za šminkanje. Donosimo vam pet “make-up” kistova koje je uvijek dobro imati u kozmetičkoj torbici

Kist za konturiranje

Kako bi crte lice izgledale što istaknutije, za njihovo definiranje potreban je kist za konturiranje. I to onaj čiji je vrh ukošen kako bi savršeno pratio udubljenja na licu koje nastane kada uvućete obraze. Nakon konturiranja lica slijedi nanošenje bronzera. Bronzer licu daje toplinu i dojam da je koža osunčana. Za to je najbolja opcija veći kist za bronzer, a ne isti kist koji ste iskoristili za konturiranje. Također, veći kist olakšat će “blendanje” bronzera i omogućiti vrlo prirodan look, a može se koristiti i za nanošenje pudera.

Kist za rumenilo

Kist za rumenilo sličan je kistu za bronzer, no u onom najbitnijem se razlikuju – veličini. Naime, za nanošenje rumenila na jagodice obraza potreban vam je manji kist kako biste postigli veću kontrolu i preciznost.

Kist za korektor

Veličina kista za korektor ovisi o veličini lica. No, najvažnije je da je kist pljosnatog oblika. Upravo je takav kist najbolji za lako i efikasno nanošenje korektora na područje oko očiju, nosa i usta te kako biste sakrili prištiće.

Dvostrani kist za obrve

Ovakav kist s jedne strane ima koso rezanu četkicu s kojom se nanosi proizvod, a s druge spiralnu četkicu s kojom se obrve mogu počešljati.

(Zadovoljna. hr)