Prve snježne pahulje sa sobom donose miris najljepših sjećanja, drage uspomene, ali i najavljuju svečano vrijeme praznika, darivanja i slatkih iznenađenja. Zimska čarolija posebno oživi u kuhinji i uvijek nas inspiriše na spremanje toplih ukusnih peciva poput kolača, štrudli, kiflica ili pečenog hljeba koji ispunjavaju svaki kutak doma najljepšim mirisom

Sve što vam treba za najljepšu zimsku idilu i harmoniju okusa i mirisa u vašem domu jesu novi Kulin džemovi.  Dolaze u pakovanju od 440 g i nekoliko prekrasnih okusa poput, šipurka, malina, jagode i višnje, a  već s prvim zalogajem otkrit ćete nježan i profinjen ukus protkan velikim komadićima voća i najfinijijom  kremastom teksturom. Ljubitelje vrhunskih užitaka posebno će oduševiti Kulin džem od narandže koji će zasigurno potaknuti rapsodiju okusa  kojoj neće moći odoljeti.

Bilo koji okus ili način pripreme da odaberete, već na prvi zalogaj rađa se trajna ljubavna veza s Kulin džemovima.

Za one koji preferiraju zdrave poslastice, sigurno će obradovati i linija niskokaloričnih Kulin džemova koji napravljeni od od 100% voća i sa smanjenim udjelom šećera. U čudesnim teglicama od 250 g se krije 5 odličnih okusa i to jagoda, malina, višnja, narandža, dok je džem od šljive bez sadržaje sećera.

Vjerujemo  da ne trebate više niti jedan razlog da baš Kulin džemovi budu vaš tajni čarobni sastojak u kuhinji  bilo da spremate doručak za vaše najdraže ili posebne slatke delicije za vaše prijatelje ili iznenadne goste. Za kraj vam donosimo i vrlo jednostavan recept za kiflice s Kulin džemom koji će vam svaki slatki trenutak začiniti osjećajem istinskog zadovoljstva.

Sastojci:

  • 500 g Glatkog brašna
  • 250 g putera/maslaca
  • 1 čvrsti jogurt 180 g
  • malo soli
  • Kulin džemovi (pakovanje od 440 g)
  • šećera u prahu za posipanje

Priprema:

  1. Od brašna i putera omekšanog na sobnoj temperaturi, soli i jogurta zamijesiti glatko tijesto. Umotati ga u prozirnu foliju i  ostaviti u frižider da odstoji.
  2. Tijesto podjeliti na 3 ili 4 dijela u zavisnosti kolike kiflice želite. Svaki dio razvaljati u krug promjera 30  cm. Izrezati na 12 jednakih trokuta. Na početak šireg djela staviti malo Kulin džema i umotati u kiflicu. Svaki od trokuta premažite različitim okusom džema, kako biste dobili više različitih okusa. Nakon toga, kiflice složiti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 180 cca 12 do 18 minuta. Potrudite se da ostanu bijele boje, dok s donje strane trebaju biti žute.

Kompanija Bosnaplod nagrađuje tri čitatelja magazina ”Ladies IN” sa super korpicama prepunim Kulin džemova i sokova.